Svaka žena je posebna, svaka lepota je jedinstvena. Postoji li tajna kako da se prirodna lepota neguje, kako doći do komplimenta „prosto zrači“? Evo nekoliko saveta.

Merz Lepota Tajna lepe kože, kose i noktiju

 1. U čemu je tajna lepe kože, kose i noktiju?

Tajna prirodne lepote je u dopremanju aktivnih supstanci koje učestvuju u izgradnji strukture kose, kože i noktiju do unutrašnjih slojeva kože. To je moguće postići jedino ishranom “centara za lepotu” skrivenih u dubokim slojevima kože.

 2. Pored mnogobrojnih kozmetičkih proizvoda, otkud potreba za oralnim uzimanjem preparata u cilju nege lepote?

Najvažnija uloga kože je zaštita od uticaja iz spoljašnje sredine, prodora hemijskih supstanci, UV-zračenja. A za zdravlje kože, kose i noktiju je neophodno omogućiti snabdevanje unutrašnjeg sloja pravilnom kombinacijom hranljivih materija.

3. Koje su to aktivne supstance dnevno neophodne za negu kože, kose i noktiju?

 Vitamin A je neophodan za stvaranje kolagenog tkiva i funkciju epitelnih ćelija. Vitamin C pruža čvrstoću i elastičnost kože, štiti je od oksidativnih oštećenja i jača njen odbrambeni sistem. Vitamin E i vitamin B2 štite kožu od oksidativnih oštećenja slobodnim radikalima. Gvožđe, folna kiselina i vitamini A, B2, i B12 su neophodni za formiranje krvnih ćelija i dopremanje hranljivih materija. Cistein i metionin (iz proteina soje) su gradivne materije za formiranje strukture kose, kože i noktiju. Vitamin B6 pomaže u gradnji ovih gradivnih materija u ćelije.

Tempo života često onemogućava da se svakodnevno ispoštuju potrebe organizma za ovim supstancama.

Dijetetskim suplementima se jednostavno i sigurno postižu rezultati.

Merz Dragee pack Tajna lepe kože, kose i noktiju

Preporučujemo Merz Spezial dražeje, nemački proizvod koji ove godine proslavlja 50-ti rođendan na tržištu Nemačke. U Srbiji 10 godina tradicije, zadovoljni korisnici i dermatolozi potvrđuju efektivnost.

Dipl farmaceut specijalista kozmetologije

Jasmina Jović

Za više informacija posetite sajt i Facebook stranicu.

Comments