Nije sramota ne znati, nego ne znati a Dunju ne pitati! Sve što ste oduvek želeli da saznate, a niste imali koga da pitate ili gde da pročitate – sada možete pitati Dunju i ona će vam dati odgovor, savet ili lepu reč. Svoja pitanja možete slati putem Facebook stranice, a odgovore pročitajte svakog radnog dana u “Wannabe Magazine”-u!

Šta znači biti džentlmen? (Milica, 22)

Džentlmen je čovek koji uvek zna da se lepo ponaša u životu, a pogotovo zna da se jako lepo ponaša prema ženama, i ume da smisli mnogo finih reči i komplimenata i iskrenih i izmišljenih. Taj džentlmen ume da priča sve najlepše, a hoće i da pridrži ulazna vrata ženama da uđu, ili da im primakne stolicu kad hoće da sednu, to se zovu maniri, i vodi računa da se ženama ne desi neki problem. Zato sve žene vole takve muškarce, i kad nađu momka ili muža uvek im govore: “Što nisi neki džentlmen?”, a ti muškarci što nemaju baš neko naročito džentlmensko vaspitanje ne vole kad vide da neki drugi muškarac zna sve te fine manire, jer onda oni izgledaju glupavo i nekulturno. Zato se uvek džentlmeni sviđaju ženama, a ne sviđaju se drugim muškarcima. Ja mislim da je uvek lepše kad je muškarac džentlmen, nego kad je neki nevaspitan i glup.

Ti džentlmeni su naročito pametni i vaspitani muškarci Tako Dunja kaže: Džentlmensko ponašanje

Ti džentlmeni su naročito pametni i vaspitani muškarci

Prethodne tekstove iz ovog serijala možete pročitati ovde.

Ovaj tekst je proizvod umetničke slobode. Likovi i događaji pomenuti u tekstu su izmišljeni.


Dunja je jedna sasvim neobična devojčica koja vodi buran život. Sa četiri godine izbačena je iz vrtića zbog ujedanja, sa pet je odlučila da se nikad u životu neće zaljubiti, sa šest je naučila da koristi Facebook, a sada sa svojih velikih sedam godina krenula je u školu da nauči još štošta. Ne voli mnogo drugu decu, jer se ponašaju previše detinjasto, a ne voli mnogo ni odrasle zato što su previše ozbiljni. Sa Milanom više ne razgovara.

Comments