Nije sramota ne znati, nego ne znati a Dunju ne pitati! Sve što ste oduvek želeli da saznate, a niste imali koga da pitate ili gde da pročitate – sada možete pitati Dunju i ona će vam dati odgovor, savet ili lepu reč. Svoja pitanja možete slati putem Facebook stranice, a odgovore pročitajte svakog radnog dana u “Wannabe Magazine”-u!

Da li bi volela da dobiješ brata ili sestru? (Bojana, 22)

Ja bih baš volela da dobijem brata ili sestru, a može i jedno i drugo, jer je to baš lepo i zabavno kad imaš braću i sestre i kad nisi sam. Kad imaš brata ili sestru, to je k’o kad imaš druga koji nikad ne mora da ide kući, nego ste uvek zajedno, imaš sa kim da se igraš, da se svađaš, i imaš od koga ponekad da sakriješ čokoladu i bombone. Kad se desi da pokvariš nešto u kući možeš da kažeš da to nisi ti uradio nego tvoj brat ili sestra, a kad oni urade nešto tako loše, možeš da kažeš da si to ti uradio a ne oni, pa da mama i tata nikad ne znaju ko je stvarno kriv. Nije strašno ni da noću spavaš u sobi u mraku, jer nisi sam, pa ti bude lakše. Ja bih baš volela kad bih imala brata ili sestru, a pošto sam se ja prva rodila, ja bih bila najstarija i oni bi morali da slušaju moja naređenja, a mogla bih ja da im smislim i ime kako će da se zovu.

Kad imaš brata ili sestru onda ne moraš da spavaš noću sam u mraku pa ti bude lakše. Tako Dunja kaže: Lepo je kad imaš brata ili sestru

Kad imaš brata ili sestru, onda ne moraš da spavaš noću sam u mraku, pa ti bude lakše

Prethodne tekstove iz ovog serijala možete pročitati ovde.

*Ovaj tekst je proizvod umetničke slobode. Likovi i događaji pomenuti u tekstu su izmišljeni.


Dunja je jedna sasvim neobična devojčica koja vodi buran život. Sa četiri godine izbačena je iz vrtića zbog ujedanja, sa pet je odlučila da se nikad u životu neće zaljubiti, sa šest je naučila da koristi Facebook, a sada sa svojih velikih sedam godina krenula je u školu da nauči još štošta. Ne voli mnogo drugu decu, jer se ponašaju previše detinjasto, a ne voli mnogo ni odrasle zato što su previše ozbiljni. Sa Milanom više ne razgovara.

Comments