Nije sramota ne znati, nego ne znati, a Dunju ne pitati! Sve što ste oduvek želeli da saznate, a niste imali koga da pitate ili gde da pročitate – sada možete pitati Dunju i ona će vam dati odgovorsavetlepu ili ružnu rečSvoja pitanja možete slati putem Facebook ili Twitter profila, i u komentarima ispod teksta, a odgovore pročitajte svakog četvrtka u Wannabe Magazine-u!

Mame mnogo moraju da se bave sa decom jer se one više razumeju u decu nego tate Tako Dunja kaže: Momci vole devojke na dijeti!

Mame mnogo moraju da se bave sa decom, jer se one više razumeju u decu nego tate

Šta misliš o malom Brazilcu koji neće da jede oktopode, i da li je dobro rasplakati mamu i tatu? (Ranko, 39)

Pa možda on neće da jede te oktopode zato što ih ne voli, a ne zbog bezobrazluka. Ja isto tako ne volim da jedem štošta, ne volim boraniju zato što smrdi, ni kupus ne volim ako je kiseo, i još ponešto ne volim. Ja mislim da mame i tate ne treba da teraju decu da jedu sve što i oni vole da jedu, nego samo ono što deca vole. Svako nek’ jede ono što on voli!

Kako da budem dobra mama svojoj devojčici? (Nina, 28)

Ja mislim da su sve mame dobre, jer da nisu dobre onda ne bi ni rodile sebi dete, a čim su rodile dete, onda to znači da vole da budu mame i da vole da imaju svoju bebu koju će da vole i da se brinu o njoj. Zato mame ne treba ništa posebno da rade da bi bile dobre, već samo da vole svoje dete i da vode računa o njemu, a to nije malo. Mame mnogo moraju da se bave sa decom, jer se one više razumeju u decu nego tate, zato nijedan tata nikad nije rodio dete, nego samo mame rađaju! A ako ima ćerku, onda mama može da je uči kako da bude prava devojčica, kako da se lepo oblači, očešlja kosu i tako te ženske stvari, pa da kad poraste bude lepa i fina devojka sa mnogo udvarača!

Kako ja da budem dobar tata? (Ranko, 39)  

Tate se ne razumeju baš mnogo u decu, više se razumeju mame, zato tate treba da pomažu mamama i da ne smetaju mnogo. Tata treba da izgleda malo ozbiljnije i namrštenije, jer ako deca neće uvek da slušaju mamu, onda im ona kaže da će da vide kad im dođe tata i da njega moraju da slušaju. Zato tata mora da izgleda ozbiljnije od mame, jer deca neće slušati nekog tatu koji izgleda neozbiljno i od koga se niko ne plaši. Mada tata treba samo da izgleda ozbiljno, a da u sebi bude dobar.

Zašto devojke stalno drže neke dijete i hoće da budu mršavije nego što jesu? (Katarina, 22)

Pa zato jer one vole da se uvek dopadaju momcima, i misle da će više da im se sviđaju ako su mršavije nego ako su deblje, mada to ne mora da bude istina, jer ako se nekom momku baš dopadne neka devojka, onda nije mnogo bitno kol’ko ima kila, i ja mislim da nijedan momak to ne pita devojku kad izađu na ljubavni sastanak. Devojke isto vole da ponekad sede svom momku u krilu, pa ako su mnogo teške onda mogu momka da zabole noge, i onda možda on bude hteo da nađe neku mršaviju.

One sve uvek vole da pričaju o dijeti, ali stalno jedu nešto, pa zato nikad ne uspeju da smršaju onol’ko koliko njima treba, a uvek pričaju kako su na dijeti. Može neka devojka koja je malo deblja da kaže momku koji joj se sviđa da je počela da drži dijetu, pa da on onda misli kako će ona biti mršavija nego što je sad, i da mu se ona zbog toga više svidi.

Zašto su sve devojčice stidljive, i da li si ti stidljiva? (Jelisaveta, 23)

Ja nikad nisam stidljiva, jer je veoma glupo da čovek bude stidljiv! Ljudi koji se stide nikad ne uspeju da zakažu neki ljubavni sastanak, i pojedu najmanje kolača od svih u porodici! Stidljivi nisu mnogo zanimljivi za druženje, na njih ponekad može i da se zaboravi da postoje, zato ja mislim da je ta stidljivost loša. Devojčice su nekad malo stidljivije jer misle da tako treba jer su one žensko, a to nema veze, lepše je kad se devojčica ne stidi ničega.

Prethodne tekstove iz ovog serijala možete pročitati ovde.


Dunja je jedna sasvim neobična devojčica koja vodi buran život. Sa četiri godine izbačena je iz vrtića zbog ujedanja, sa pet je odlučila da se nikad u životu neće zaljubiti, sa šest je naučila da koristi Facebook, a sada sa svojih velikih sedam godina krenula je u školu da nauči još štošta. Ne voli mnogo drugu decu, jer se ponašaju previše detinjasto, a ne voli mnogo ni odrasle zato što su previše ozbiljni. Sa Milanom više ne razgovara.

 

Comments