Nije sramota ne znati, nego ne znati a Dunju ne pitati! Sve što ste oduvek želeli da saznate, a niste imali koga da pitate ili gde da pročitate – sada možete pitati Dunju i ona će vam dati odgovor, savet ili lepu reč. Svoja pitanja možete slati putem Facebook stranice, a odgovore pročitajte svakog radnog dana u “Wannabe Magazine”-u!

Ja mislim da baš nije loše znati mnogo štošta i biti pametan, jer onda uvek možeš pametno da odgovoriš kad te neko nešto pita, a možeš i da kažeš nešto pametno čak i kad te niko ništa ne pita. Ja uvek volim kad naučim nešto novo što nisam znala pre, jer onda više nisam glupa kao što sam bila pre nego što sam naučila to nešto novo što ranije nisam ni znala da ne znam, pa se zato nisam ni brinula zbog toga, a sad svejedno nisam glupa, jer sad znam to što nisam znala da ne znam i zbog čega sam bila glupa. Zato mene ne mrzi da idem svaki dan u školu i da slušam šta učiteljica priča. Ponešto odmah upamtim u školi, a ponešto naučim i kod kuće. Ja idem u školu da bih se opametila, ali čak i kad se završe sve škole, i dalje treba da se uči, jer ima jako mnogo pametnih stvari i svako bi trebao da se potrudi da ih nauči što više!

Volim kad naučim nešto novo jer to onda znači da sam manje glupa nego što sam bila dok nisam naučila to nešto novo Tako Dunja kaže: Nije loše biti pametan

Volim kad naučim nešto novo, jer to onda znači da sam manje glupa nego što sam bila dok nisam naučila to nešto novo

Prethodne tekstove iz ovog serijala možete pročitati ovde.

Ovaj tekst je proizvod umetničke slobode. Likovi i događaji pomenuti u tekstu su izmišljeni.


Dunja je jedna sasvim neobična devojčica koja vodi buran život. Sa četiri godine izbačena je iz vrtića zbog ujedanja, sa pet je odlučila da se nikad u životu neće zaljubiti, sa šest je naučila da koristi Facebook, a sada sa svojih velikih sedam godina krenula je u školu da nauči još štošta. Ne voli mnogo drugu decu, jer se ponašaju previše detinjasto, a ne voli mnogo ni odrasle zato što su previše ozbiljni. Sa Milanom više ne razgovara.

Comments