Nije sramota ne znati, nego ne znati, a Dunju ne pitati! Sve što ste oduvek želeli da saznate, a niste imali koga da pitate ili gde da pročitate – sada možete pitati Dunju i ona će vam dati odgovorsavetlepu ili ružnu rečSvoja pitanja možete slati putem Facebook ili Twitter profila, i u komentarima ispod teksta, a odgovore pročitajte svakog četvrtka u Wannabe Magazine-u!

Sad kad je raspust mogu da radim šta hoću mogu i da se igram i da kuliram a i da samo šetam i hvatam zjale. Tako Dunja kaže: Plavuše ne postoje!

Sad kad je raspust mogu da radim šta hoću, mogu i da se igram i da kuliram, a i da samo šetam i hvatam zjale

Svideće ti se i ovaj tekst.

Šta misliš o plavušama? (Tijana, 26)

Pa, ja sam čula da se te plavuše tako zovu jer nisu baš mnogo pametne, a možda su i glupe, ali ne znam da li mora neka žena da ima i plavu kosu i da ne bude pametna da bi mogla da se zove plavuša. Ja mislim da ne mora, jer ja nikad nisam videla da neko ima plavu kosu u životu. Možda te plavuše samo misle da imaju plavu kosu, a to onda znači da stvarno nisu pametne, jer ne postoji baš plava kosa osim ako se ne ofarba u plavo. Ne znam ni zašto žene koje imaju žutu kosu kažu da su one plavuše, jer je bezveze i svako zna da vidi šta je žuto a šta je plavo. Moja kosa je žuta, ja sam isto k’o Zlatokosa iz bajke, samo što meni kosa nije toliko dugačka. Ja mislim da su plavuše sve žene koje nisu pametne zato što misle da imaju plavu kosu.

Šta više voliš, leto ili zimu? (Dragana, 23)

Ja više volim kad je leto, jer je vrućina, pa mogu mnogo više da se kupam, a ja baš volim vodu! Leti može po ceo dan da se brčka u kadi, a može i da se ode na more. Ja na moru mogu da se ceo dan kupam i da se sunčam i prašnjavim po pesku, i bude me baš briga da l’ sam se isprljala. Zato više volim kad je leto, mada nije loše ni zimi, jer tad ima mnogo praznika zbog kojih može da se dobije neki poklon, a i sneg kad padne može svašta da se radi, da se grudva, sanka, i tako to.

Šta misliš, šta je ukusnije – velika čokoladna torta ili palačinke? (Tijana, 26)

Jao, ja mislim da je najukusnije kad jedeš palačinke sad, a imaš u frižideru jednu veliku čokoladnu tortu za malo kasnije! To je najlepše, jer palačinke moraju brzo da se pojedu dok su tople, zato što nisu toliko ukusne ako se ohlade, a torta može i da malo stoji za kasnije, i da se hladi u frižideru. Ja bih volela kad bih mogla tako da pojedem i palačinke i tortu za jedan dan! Baš ne bi to bilo loše!

Kako provodiš vreme posle škole? (Zorana, 28)

Pa sad se ne ide u školu, jer je raspust zbog leta. Leti se nikad ne ide u školu jer ne može da se uči od vrućine, pa zbog toga. Sad je mnogo lepše kad ne idem u školu, jer imam mnogo više vremena da se igram i da se lepo provedem. Ranije mi je mama govorila da treba sve što smo radili u školi ponovo sve isto da uradim i kod kuće, za svaki slučaj, da naučim bolje, a ja mislim da je to bezveze, jer čim su nas pustili da idemo kući iz škole, znači da više ne treba da se uči za taj dan, i što da idem kući ako moram i tamo da učim opet sve isto? Zato sad kad je raspust mogu da radim šta hoću, mogu i da se igram i da kuliram, a i da samo šetam i hvatam zjale.

Kako da napravim kostim za maskembal? (Tijana, 26)

Možeš da uzmeš neku svoju staru odeću koju odavno ne nosiš i da je obučeš, i da kažeš da si se maskirala u sebe kad si bila mlađa. Možeš i da uđeš u neki džak, pa da kažeš da si se maskirala u mačku u džaku, jer si ti devojka mačka, a džak je džak. Možeš isto i da ne odeš na maskembal, pa kad te sutra pitaju što nisi došla, ti kaži da si bila maskirana u nekog nevidljivog čoveka, pa te zato niko nije video.

Prethodne tekstove iz ovog serijala možete pročitati ovde.

Ovaj tekst je proizvod umetničke slobode. Likovi i događaji pomenuti u tekstu su izmišljeni.


Dunja je jedna sasvim neobična devojčica koja vodi buran život. Sa četiri godine izbačena je iz vrtića zbog ujedanja, sa pet je odlučila da se nikad u životu neće zaljubiti, sa šest je naučila da koristi Facebook, a sada sa svojih velikih sedam godina krenula je u školu da nauči još štošta. Ne voli mnogo drugu decu, jer se ponašaju previše detinjasto, a ne voli mnogo ni odrasle zato što su previše ozbiljni. Sa Milanom više ne razgovara.

Comments