Nije sramota ne znati, nego ne znati, a Dunju ne pitati! Sve što ste oduvek želeli da saznate, a niste imali koga da pitate ili gde da pročitate – sada možete pitati Dunju i ona će vam dati odgovor, savet, lepu ili ružnu reč. Svoja pitanja možete slati na Facebook ili Twitter profilu i u komentarima ispod teksta, a odgovore pročitajte svakog četvrtka u Wannabe Magazine-u!

Ja mislim da je bolje da imam telefon za svaki slučaj nego da ga nemam Tako Dunja kaže: Ponekad je kćerka tatin sin!

Ja mislim da je bolje da imam telefon za svaki slučaj, nego da ga nemam

Zašto me stalno gnjave pitanjem koga više volim – mamu ili tatu? (Jelena, 22)

Ne znam baš zašto to pitaju, ali nije to baš neko pitanje na koje može lako da se odgovori. Ja nekad više volim mamu, a nekad više volim tatu, kako kad. Mamu više volim svaki put kad napravi kolače, a tatu uvek više volim kad mi kupi nešto novo! A mnoga deca kažu da vole jednako i mamu i tatu, a to sigurno nije istina!

Zašto ti i tvoje vršnjakinje imate mobilne telefone ako ste uvek u pratnji odraslih sa telefonima? (Katarina, 22)

A što da i ja nemam svoj telefon?! Možda bi i mene neko hteo da zove, a ne bi mogao da ja nemam svoj telefon. Skoro svi ljudi na svetu imaju telefon, a naki imaju i više od jednog, jer se bave nekim ozbiljnim poslom pa ih mnogo zovu i oni svima trebaju. Mene za sada još ne zove niko osim ponekad mama ili tata, pa mi je dosta da imam jedan telefon, ali to se nikad ne zna kad ćeš nekome da zatrebaš! Zato ja mislim da je bolje da imam telefon za svaki slučaj, nego da ga nemam!

Zašto Mariju tata zove “sine” kad je ona kćerka? (Vesna, 26)

Pa zato što sve tate uvek malo više vole da imaju sinove, a mislim da i mama vole malo više da imaju kćerke, jer onda mogu da ih uče kako oni hoće – tate uče dečake o svim muškim stvarima, a mame uče kćerke o ženskim! Zato ponekad tati može da bude malo dosadno ako ima samo kćerku, pa je onda tako ponekad zove “sine”, da mu bude lakše.

A je l’ mogu ja da ne porastem? (Aleksina, 46)

Ne moraš da porasteš, jer si ti već odrasla i porasla si kol’ko treba. Rastu samo deca dok ne postanu odrasli, a odrasli mogu samo malo da se smanje!

Šta da poklonim devojci koja mi se sviđa pa da je oduševim? (Dejan, 24)

Najbolje je da joj pokloniš nešto slatko, možda neku čokoladu, i to onu veliku, jer će više da se obraduje! Može da bude ona čokolada sa jagodama, ja tu najviše volim, a volim i sve druge čokolade, samo ne onu za kuvanje. Volim i medena srca i sve keksove slatke volim, i karamele volim i tako to. Šta god joj slatko pokloniš, meni će to da se sviđa, a i njoj će sigurno, jer sve devojke vole da pojedu nešto slatko!


Dunja je jedna sasvim neobična devojčica koja vodi buran život. Sa četiri godine izbačena je iz vrtića zbog ujedanja, sa pet je odlučila da se nikad u životu neće zaljubiti, sa šest je naučila da koristi Facebook, a sada sa svojih velikih sedam godina krenula je u školu da nauči još štošta. Ne voli mnogo drugu decu, jer se ponašaju previše detinjasto, a ne voli mnogo ni odrasle zato što su previše ozbiljni. Sa Milanom više ne razgovara.

Comments