Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Oblačiš šors, dres na kome je tvoj broj, navlačiš štitnike, patike i onda onaj osećaj dok hodaš od svlačionice ka parketu, staješ na teren, lopta, lepak, protivnička ekipa, ti i niko više. Sve nabrojano što oduzima dah, neki ljudi usled spleta životnih okolnosti izgube i nikad ne prežale, neki nikada ne bi mogli to da zamene, a ona ne samo da je obrnula nov list, već je počela da piše i novu knjigu. Naime, Lidija Mitrojević, rođena 29. marta 1991. godine, nekadašnja uspešna rukometašica i desno krilo Rukometnog kluba “Zaječar”, sada se bavi plesom, a kako kaže – preovladala je njena prva ljubav.

DSC 1240B resize resize Talentovani i kreativni Zaječarci: Lidija Mitrojević

– Oduvek sam volela ples, još od malih nogu i već sam duže vreme u toj priči. U profesionalnim vodama tek dve godine.

Lidija trenutno studira engleski i nemački jezik na Univerzitetu u Krajovi u Rumuniji. Po dolasku u nama susednu zemlju i dalje je važila rukometna lopta. Jedno od državnih prvenstava u plesu propustila je upravo zbog pomenutog sporta. U jednom trenutku, na tron se konačno penje i ples. Lidija je svoj talenat upotpunila vežbom kako sa lokalnim Zaječarskim uličnim plesačima, tako i sa profesionalcima, što je pruzrokovalo da se njen lični stil okarakteriše kao fuzija nespojivog i različitog. Bilo je vremena kada je i sama tražila igrače, kako bi oformila sopstvenu “ekipu”, koja bi pratila i izdržala njen tempo.

DSC 1030B resize resize Talentovani i kreativni Zaječarci: Lidija Mitrojević

U Rumuniji se pojavila  na kastingu trupe “Dance School Street Beat”, sa kojom kasnije učestvuje na otvaranju utakmice Rumunija–Francuska. Što se samog plesa tiče, postoji nekoliko  stilova koje ova nesvakidašnja devojka praktikuje, a to su: hip–hop, break, dance hole, newstyle–jazz funkKrumping je ekspresivan, energičan ples koji podseća na grčenje ruku, nogu i glave pri kome, kako kažu,  nestaje negativna energija; zatim  locking što spada u neki funky način igranja; poping što je prvenstveno sirovo prenet ples  sa ulica u sale za igru i MJ dance style (Michael Jackson dance style). Posebno trenira još i indijski ples u kombinaciji sa turskim, tae–bo, spining, a tu su  i kardiotreninzi.

DSC 1169A resize resize Talentovani i kreativni Zaječarci: Lidija Mitrojević

– Svako u životu ima svoj “ventil – kaže Lidija, i dodaje da su ples i muzika beg od svega i njen način života!

– Kada se osećam loše, muzika je ta koja me leči i ispunjuje, a ples je neprikosnoveni lek. Kada čujem muziku i prve bitove, reči ne važe, ja sam u svom svetu, i to je to.

Možda ovo možemo  pretočiti u poslovicu “Kad govor prestane, muzika počinje”? U svakom slučaju, za ovog multitalenta na podijumu sve jednostavno kaže – klik!

Lidija se sa svojm grupom trenutno priprema vežbajući za konkurs, koji je ni manje ni više no u Italiji.

– Ples, kao i druge umetnosti, teže ka tome da ispričaju priču, zato pažljivo gledajte, možda ćete tako čuti nešto u čemu se pronalazite i nešto što će vas ispuniti!

Fotografije: Ivica Ivanović


Milena Ilić je večiti buntovnik, u ulozi je novinara na regionalnom Tempo radiju sa sedištem u Zaječaru. Voli MC Easy Riders South Serbia,  deo je inventara cover benda “New Deal” i pozdravlja sve čitaoce.

Ivica Ivanović je naturalizovani Zaječarac i fotograf. Nikad se ne odvaja od svog fotoaparata, drugim rečima zavisnik od onog hipnotišućeg zvuka koji se čuje kad se pritisne okidač i zamrzne trenutak u vremenu i prostoru. Ljubitelj prirodnih lepota svih oblika, pojava i agregatnih stanja.

Editors choice