Hot topics

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Testirali smo FOREO LUNA fofo uređaj za čišćenje lica – ovo su naši utisci!

Leto u gradu? Ovako možeš da provedeš svoj savršeni dan!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Sve što ti je potrebno za savršenu, opuštajuću kupku

Nevena Zečević, rođena 1988. godine u Zaječaru, nedavno je diplomirala na Fakultetu umetnosti i dizajna u Beogradu na odseku za grafički dizajn. Potiče iz umetničke porodice, tako da možemo slobodno reći da je umetnost nije mogla zaobići. Mama joj je bila glumica, a nešto kasnije je izrađivala i nakit. Tetka se amaterski bavila slikarstvom, kao i Nevenin otac, koji se pored oslikavanja platna bavi i fotografijom. Baka je imala najzanimljiviji “posao” – izrađivala je lutke. Inače, njena porodica je u svom posedu imala galeriju u kojoj je prodavala svoje umetnine.

DSC 0003A resize resize Talentovani i kreativni Zaječarci: Nevena Zečević

Ova perspektivna mlada umetnica, bavi se klasičnim dizajnom, video dizajnom i ilustracijom. Najviše voli ilustracije za najmlađe, kao i kreativnu ilustraciju. Ilustracija, po široj definiciji jeste slika – prikaz kreiran u svrhu štampanja u knjigama, publikacijama, a naravno može biti delo i samo za sebe. Pošto često prikazuje stvaran izgled nečega, njena izrada nije jednostavan umetnički zadatak jer iziskuje podrobno poznavanje anatomije, perspektive, ali i zavidno poznavanje likovne kulture.

work1 Talentovani i kreativni Zaječarci: Nevena Zečević

Ovo je veoma stara umetnička forma, a njen prvi istorijski oblik možda mogu predstaviti pećinsko slikarstvo i crteži. Iako jako mlada iza sebe ima brojne izložbe, ali kako kaže – najbitniji su veliki umenički i dizajnerski festivali na kojima je učestvovala u Beogradu, i to Belgrade design week, BELEF 08/09 i Mixser 2011.

Profesor, koji je ujedno i art direktor medijske kuće B92, izabrao je pet studenata iz klase među kojima je i Nevena, radi učestvovanja u izradi projekta – video dizajna – povodom dvadesetogodišnjice postojanja Radio Televizije B92. Pored već pomenutog, imala je i dosta manjih izlozba – sa fakultetom, grupno i solo. Na fakultetu i u toku studija je prošla sve što jedan grafički dizajner može da prođe, od publikacija do izrade igračaka, od novina, magazina, ilustracija za decu, kreativnih ilustracija do plakata i omota za diskove.

work2 Talentovani i kreativni Zaječarci: Nevena Zečević

Nevena izrađuje i nakit, a kako nam je rekla, to više spada u hobi:

– To radim, kada ustvari nemam šta da radim. Ubijam vreme, zaradim neku kintu. Nakit izradjujem od gline ili glinomola. Uglavnom su to brošići nekog urbanijeg stila, nešto što daje svojevrsni pečat generacije kojoj pripadam. Takođe, pravim minđuše, ogrlice i ono što ne spada u nakit, a to su magneti za frižider ili nešto slično.

DSC 0006A resize resize Talentovani i kreativni Zaječarci: Nevena Zečević

Najviše uživa u video dizajnu i ilustraciji.

– Sednem, pustim mašti na volju i onda krenem da crtam. U stanju sam da crtam dvadeset i četiri sata dnevno bez prestanka, samo crtam, crtam i crtam.

Nekako ručna ilustracija dobija najviše respekta s njene strane.

tumblr l4gymmIxKE1qbegaqo1 500 Talentovani i kreativni Zaječarci: Nevena Zečević

Ručna ilustracija bez kompjuterske korekcije ili sa nekom minimalnom dozom digitalne obrade. Nevena Zečević trenutno odmara, ali  radi na mapi radova koji su vezani za njen plan upisa na master studije. Odredište je, ni manje ni više – Barselona. Uporedo s ovim uči španski, a kako se čini, biće joj preko potreban.


Milena Ilić je večiti buntovnik, u ulozi je novinara na regionalnom Tempo radiju sa sedištem u Zaječaru. Voli MC Easy Riders South Serbia,  deo je inventara cover benda “New Deal” i pozdravlja sve čitaoce.
Ivica Ivanović je naturalizovani Zaječarac i fotograf. Nikad se ne odvaja od svog fotoaparata, drugim rečima zavisnik od onog hipnotišućeg zvuka koji se čuje kad se pritisne okidač i zamrzne trenutak u vremenu i prostoru. Ljubitelj prirodnih lepota svih oblika, pojava i agregatnih stanja.

Editors choice