Posle pauze od nekoliko godina, modna dizajnerka Tamara Radivojević se vraća na modnu scenu novim konceptom. U pitanju su mini “capsule” kolekcije koje će se prikazivati dva do tri puta u toku godine, showroom prezentacijama.

Volume 1 je naziv prve u nizu capsule kolekcija, koju je Tamara prezentovala sinoć u okviru svog showroom-a. Kolekciju čine: plisirana suknja, korset, kargo pantalone, sako, u primarnim bojama, od materijala novih tehnologija.

Tamara Radivojevic   kolkecija e1551957641658 TAMARA RADIVOJEVIĆ se vraća na domaću modnu scenu!

Kolekcije su koncipirane oko ideje pažljivog oblikovanja ličnog stila. Šta nas pokreće, čemu stremimo, u čemu se osećamo slobodno, samouvereno, šik, izazovno…

Tamara Radivojevic i Jelena Svetličić e1551957663753 TAMARA RADIVOJEVIĆ se vraća na domaću modnu scenu!

Svaka kolekcija stavlja akcenat na određene odevne predmete, čijim se kombinovanjem stvara smeo, upečatljiv, ležeran, cool lični izraz. To je garderoba za dizajn “zavisnike”. Ona je uvek relevantna, vanvremenska, primenjiva.

Tamara Radivojevic i Nenad Radujevic e1551957691742 TAMARA RADIVOJEVIĆ se vraća na domaću modnu scenu!

“Moj dizajn karakterišu posvećenost izradi, eklektični odabir materijala, “pomereni” detalji, igranje formom i bojama, kontrasti. Ovim novim konceptom želim da napravim nešto malo drugačiju prezentaciju, gde bi mi fokus bio na damama koje vole moju modu, dakle neki blizak odnos sa klijentom, što je prilika da se posvetim svakom ko dođe ponaosob i da predstavim kolekciju i uputim sve na detalje, način razmišljanja, način izrade, materijale iz kolekcije”, kaže Tamara povodom ovog novog koncepta.

Tamara Radivojević je rođena u Nemačkoj 1976. godine. Diplomirala je modni dizajn 2000. godine na prestižnom koledžu – Central Saint Martins u Londonu. Karijeru modne dizajnerke gradila je u studijima Husseina Chalayana i Roberta Caryja Williamsa.

Ashok Murty e1551957753925 TAMARA RADIVOJEVIĆ se vraća na domaću modnu scenu!

Matea Milosavljevic i Nadezda Dinitrijevic e1551957772448 TAMARA RADIVOJEVIĆ se vraća na domaću modnu scenu!

Od samog početka se kroz svoje kolekcije jasno se igrala smelim kontrastima i siluetama. Minimalističke i promišljeno odabrane kolor-palete, skulpturalne forme i upadljivi, pažljivo izrađeni detalji, autentični su potpisi Tamarinog rada.

Pored predstavnika medija, Tamarinu prezentaciju ispratili su i brojni ljubitelji mode iz javnog i kulturnog života našeg grada (Ashok Murty, glumice Milena Vasić i Matea Milosavljević, zatim Ida Prester, Svetlana Ninković, Bojana Janković, Nenad Radujević, Marko Ćerketa, Zorana Stojanović, Nadežda Dimitrijević…).

Milena Vasic   glumica TAMARA RADIVOJEVIĆ se vraća na domaću modnu scenu! Tamara Radivojevic studio VOLUME 1 e1551957823548 TAMARA RADIVOJEVIĆ se vraća na domaću modnu scenu!

Fotografije: Ana Blažić

Comments