Najmlađi dizajner na svetu, Tara Katarina, otvorila je svoj Tara Katarina šop u tržnom centru Galerija Belgrade, u okviru Belgrade Waterfronta.

Kao u pesmi “On ima čudesnu moć”, “Beograde, Beograde”, u našem gradu se dogodilo malo – veliko čudo! U našem gradu živi Tara Katarina, devojčica od 14 godina, koja je sa samo 12 godina kreirala haljine visoke mode i predstavila ih na Paris Fashion Weeku. To je veliko čudo i veliko iznenađenje. Kolekcija je dobila međunarodna priznanja i European Fashion Talent Awards 2019, iz ruku predsednika žirija, Donalda Potarda, dugogodišnjeg predsednika brenda Jean Paul Gaultier i britanskog Colour in Design Awards Fonda 2020, u jeku kovid krize.

U nasem gradu, Beogradu, 12. aprila otvoren je Tara Katarina shop, u okviru Designers Districta, koji se nalazi u najvećem i najspektakularnijem shopping mallu u zemlji, Galeriiji Belgrade.

Čudesno je i to da je Galerija Belgrade ustupila bez nadoknade, najvećim modnim dizajnerima iz Srbije, jedan od najlepših ambijenata u kojem će zajedno sa svetskim brendovima, moći da predstave svoje modne brendove koji su rezultat modne industrije Srbije.

 Tara Katarina, modni dizajner od 14 godina: Malo veliko čudo u Galeriji Belgrade
Nesvakidašnje je to da je u najbolju selekciju Belgrade Waterfront uvrstio i Tara Katarina brend. Kažu da institucije ne učestvuju u ovakvim čudima. No, ovaj put su predstavnici grada Beograda, gospodin Dragomir Petronijević i gospođa Ana Zekavica, direktor Fonda za mlade talente grada Beograda, došli na otvaranje i dali podršku.

Predivna Iva Štrljić, koja je dobitnik nagrada Beogradski pobednik i Balkan Awards za najbolju glumicu, ponela je haljinu Tara Katarina i svojom lepotom i vrlinom dala svemu čudesni značaj.

Restoran “Momi” u Galeriji Belgrade, sa svojom magičnom ekipom napravio je svečanost u kojoj je meni sa tortom bio u bojama kreacija Tare Katarine, pod maestralnom rukom šefa poslastičara, mladom Kristinom Radosavljević. Ponudu Momi restorana karakteriše internacionalna kuhinja sa pažljivo odabranim homemade namirnicama.

 Tara Katarina, modni dizajner od 14 godina: Malo veliko čudo u Galeriji Belgrade

Podršku je pružio i njen omiljeni brend Converse, kao i inejdžeri konkursa “Mojih 5 minuta” iz Tarine srednje skole Arhimed. Majica sa dizajnom koji je uradila Tara Katarina, ujedno je i zvanična majica konkursa. Nikol Van Dalen, ambasador Mojih 5 minuta, saksofonom je pretvorila 5 minuta u večnost. Teodor Brkovic Gajin, koji ima samo 18 godina, tog dana je režirao i snimao film o Tari Katarini.

Kažu da čuda ne postoje… Tako kažu i tako veruju… Ako pogledate oči mladog dizajnera i njene kreacije, videćete da su čuda u Beogradu moguća i dešavaju se baš ovog aprila.

Čudo je da je kolekcija Tara Katarina baš takva kakva jeste… Čudo je dobiti međunarodna priznanja usred kovid krize. Čudo je da imaš samo 14 godina i svoj brend u najlepšem i najluksuznijem tržnom centru i pravo čudo je da živiš u gradu Beogradu, gde te podržavaju i vole i veruju u tebe…

To ima samo Beograd! Jer u Beogradu žive čuda…”A ko čuda živi, taj čuda i stvara”.

 Tara Katarina, modni dizajner od 14 godina: Malo veliko čudo u Galeriji Belgrade

 

 Tara Katarina, modni dizajner od 14 godina: Malo veliko čudo u Galeriji Belgrade
Comments