Kao pojam, telesna inteligencija još uvek nije opšteprihvaćena i uvrštena u oblike inteligencije, ali to joj ne smeta da postoji i ispoljava se tako da moramo da je postanemo svesni i da je uvažimo. Ćelije našeg organizma nose zapis o našim iskustvima u životu, kao i zapis obrazaca svog ljudskog iskustva – tako da kad osećamo da znamo nešto što ne možemo da objasnimo, a doživljavamo ga kao telesni osećaj, primamo informaciju od sebe samih, od ćelijskog zapisa u svom telu. Zato telo prepoznaje ljubav i raduje joj se, šaljući nam osećaje, senzacije i signale koje je glupo i ludo zanemariti.

Toplina

U blizini osobe koja angažuje tvoja osećanja, osećaš toplinu i pozitivnu energiju. Njeno fizičko prisustvo te ispunjava tim osećanjima, to je kao uživanje u prvim prolećnim zracima sunca. Osećaš kako se nešto u tebi otvara (poput cveta) pri toj toplini. Ako ti se neka osoba sviđa, ali pored nje osećaš hladnoću i zatvorenost, tu nema te veze na nivou koje telo prepoznaje kao ljubavna osećanja.

Optimizam

Ovaj naboj pozitivne energije telo oseća u predelu solarnog pleksusa, a ti doživljavaš osećaj da si spremna na sve i da ti ništa nije teško, srećna si i vidiš obilje mogućnosti pred sobom, ne samo u odnosu na drugu osobu, već u odnosu na svoj život. Ako se pored nekog osećaš depresivno i bezvoljno, ta osoba nije za tebe.

Osećaš se slobodno

Ako se pored nekoga osećaš ugodno, njegovo prisustvo ne narušava tvoju udobnost, opuštena si i prosto osećaš da si slobodna da budeš to što jesi na svaki način, to znači da je tvoje telo prepoznalo partnera sa kojim možeš da ostvariš duboku povezanost. Velika je sreća imati nekog za koga osećaš da je na tvojoj strani i kome ne moraš ništa da kriješ i prećutkuješ, jer te prihvata takvu kakva si, a tvoje telo to zna i raduje se.

Miris tela druge osobe ti je prijatan i privlačan

Iako su evolucijom izgubili snagu, feromoni su i dalje definicija privlačnosti – kad ti telesni miris druge osobe prija, izaziva u tebi osećaj radosti i privlači te, našla si svog čoveka.

Comments