Moram nešto da vam priznam. Zapravo, ne jednu, već dve stvari. Prva – negom kože lica, pravom, revnosnom, bez-propusta, negom kože lica, se bavim tek nešto jače od dve godine, dok sam istu počela da “istražujem” recimo u kasnim dvadesetim, i to onako iz znatiželje (i lepog dizajna pakovanja)! Druga – događalo se do tad da (napisaću sledeće reči spojeno, a vi zamislite da ih izgovaram jako, jako brzo i nečujno) odemnaspavanjeadaneskinemšminku!

Ne postoji neko posebno opravdanje – znam da sam grešila, ali hvala nebesima pa mi je koža (bila) prilično zahvalna pa je ovo donekle i moglo da prođe. Međutim, ako vas zanima recept kako da vam se koža promeni nagore “preko noći”, jednostavno je, dovoljno je malo stresa, malo čokolade, malo vina, par neprospavanih noći, još malo stresa, štetnih spoljnih faktora, par godinica iii et voila! Eto vam suve, osetljive kože, sklone crvenilu i perutanju, a ne daj Bože da se pojavi neka akna (uglavnom samo jedna, na najvidljivijem mestu, onda kad je najnezgodniji trenutak), ožiljak zarasta i prolazi nedeljama. Ne-de-lja-ma!

1 4 Testirali smo: Potrebna ti je nega za svežu i blistavu kožu? Ovaj fluid je savršeno rešenje za tebe!

Teško mi je bilo da se suočim sa istinom i priznam sebi da vodim bitku koju gubim. Ali u redu. Sada sam zato bar dobro upućena kada su proizvodi za negu u pitanju, dobru većinu sam ih probala i testirala, i vrlo brzo i lako mogu da prepoznam kada u rukama imam zaista kvalitetan beauty proizvod naspram trenutnog Instagram beauty hita.

Upravo zato sam se posebno obradovala kada mi je na testiranje stigao L’Oreal Hydra Genius fluid – proizvod o kom sam zaista pročitala puno lepih reči na stranim blogovima i forumima koje redovno pratim, a s obzirom na to da retko koji proizvod može trajno da hidrira moju suvu kožu, polagala sam puno nade u ovaj fluid kom su osnovni sastojci hijaluronska kiselina i voda aloa vere. I nisam se razočarala, čak naprotiv! 

Prvi utisak

Iskreno? Ovo je verovatno najlaganija i najhidratantnija formula koju sam ikada probala. L’Oreal Hydra Genius fluid zadržava vlažnost i hidrira 72 sata kako bi osvežio i podstakao blistavu kožu.

Zašto (mi) je ovo bitno? Osim što je koža zaista mekša i glađa nakon prvog nanošenja fluida, pa samim tim i blistavija, tako “pripremljena” je savršeno spremna za nanošenje pudera. Ni jedan prajmer niti hidratantna krema koju sam koristila do sada se nije pokazala toliko dobro u hidriranju kože, da učini da puder koji sam nanela u 8 ujutru još uvek izgleda lepo i postojano u 5 sati popodne.

Formula L’Oreal Hydra Genius fluida prodire kroz kožu brzo i samim tim ne moram da čekam 5+ minuta sa nanošenjem tonirane kreme ili pudera. Za razliku od mnogih sličnih proizvoda na bazi vode, ovaj ne isparava brzo i kada ga nanesete možete osetiti i videti kako se apsorbuje gotovo trenutno, a njegova fluidna tekstura zaista osvežava kožu, pogotovo tokom ovih vrućih dana.

2 2 Testirali smo: Potrebna ti je nega za svežu i blistavu kožu? Ovaj fluid je savršeno rešenje za tebe!

Mali dodatni trik – fluid sam pre nanošenja ostavila pet minuta u frižideru, a zatim tako rashlađen proizvod nanela na lice poput maske, pred spavanje. Crvenilo i iziritiranost kože na obrazima mi je doslovno nestalo za pet minuta, a koža je prestala da me zateže.

Benefiti aloe vere i hijaluronske kiseline

L’Oreal Hydra Genius fluid sadrži vodu ili “sok” aloe vere i hijaluronsku kiselinu. Verovatno ste već čule o benefitima ovih sastojaka ali nije naodmet da ponovimo još jednom. Voda aloe vere poznata je po svojim hidratantnim svojstvima, bogatim mineralima i sposobnošću da pomogne u održavanju i čuvanju prirodnih “rezervi” vlage u koži.

Hijaluronsku kiselinu naša koža već sadrži i proizvodi, ali se procenat ove materije godinama smanjuje što, između ostalog, dovodi do suvoće kože i nastanka bora, te je jako bitno da koži obezbeđujemo dodatni izvor hijaluronske kiseline.

3 2 Testirali smo: Potrebna ti je nega za svežu i blistavu kožu? Ovaj fluid je savršeno rešenje za tebe!

Kako koristiti L’Oreal Hydra Genius fluid?

Jednostavno – može se koristiti samostalno i naneti direktno na čistu kožu lica ili u kombinaciji sa, odnosno, nakon nanošenja seruma. Da, tako je malo potrebno da svoju kožu učiniš svežom i blistavom!

Zaključak?

Definitivno ću nastaviti da koristim L’Oreal Hydra Genius fluid i zapravo jedva čekam da vidim kako će se pokazati tokom zimskih meseci koje uvek isčekujem sa dozom straha jer su apsolutno strašni po moju kožu.

Elena

Comments