Tetovaže iza uha postaju sve popularniji izbor za iscrtavanje kože, a jedan od razloga je to što su poznate ličnosti širom sveta pokrenule nezaustavljiv talas rekreiranja ovog šik trenda. Takođe, tetovaža iza uha može lako i jednostavno da se sakrije kada je kosa spuštena, a ukoliko imate kratku kosu ili često nosite frizure koje otkrivaju uši, tetovaža će automatski postati vaša dominantna karakteristika.

Ukoliko razmišljate o tome da uradite jedinstvenu i kreativnu tetovažu, ali niste sigurni šta biste odabrali – imamo rešenje za vas. U nastavku smo pripremili 10 ideja za suptilne tetovaže iza uha koje su vredne vaše pažnje (i istovremeno mogu da imaju spiritualno i mistično značenje).

Tetovaže iza uha: 10 jedinstvenih ideja

Ruža

Ruže su poznate po tome što simbolizuju ljubav, mladost i lepotu, a bez obzira na to da li ste zaljubljeni u život koji vodite ili želite da uradite tetovažu u čast voljene osobe, ne možete da pogrešite sa ovom veličanstvenom minimalističkom ružom. Uz svoje sitne i prefinjene linije i detaljne latice, ova tetovaža bi izgledala spektakularno iza bilo čijeg uha – nezavisno od toga koju frizuru nosite.

Škorpija

Škorpija verovatno nije prva ideja koju biste razmatrali za tetovažu na svom telu, ali poslušajte nas: škorpija simbolizuje sezonsku prirodu života i donosi sreću i nove prilike. Posebno nam se dopada kako rep škorpije prati krivinu uha, stvarajući prefinjen izgled i zavodljivu estetiku koju ne želite da propustite.

Mesec

Tetovaže meseca se odnose na žensku energiju, suštinsku svrhu svakog bića, ciklične promene, dubinu duše i misterioznost, pa zato ne možemo da se setimo razloga zašto ne biste uradili jednu. Imajući u vidu da je tetovaža nežna i minijaturna, savršeno bi se uklopio iza uha.

Astrološki znak

Ukoliko ste zaljubljenik u astrologiju i duboko povezani sa svojim znakom, sigurno ste već razmišljali o tetovaži svog znaka. Samo pogledajte tetovažu Rihanne, na kojoj odaje počast i slavi svoj znak – Ribe. Savršeno je dizajnirana da prati krivinu njenog uha, a uz to izgleda moćno i ženstveno.

Zmija

Ako vas privlače zmije, verovatno znate da simbolizuju plodnost ili transformaciju, što ih čini odvažnim i hrabrim izborom. Posebno nam se sviđa primer sa fotografije jer ombre zmija izgleda teksturalno i slojevito, stvarajući vizuelni efekat kao da šapuće u uho.

Leptir

Ako prolazite kroz sezonu promena i lične transformacije, onda svakako razmislite o tetovaži leptira, koji simbolizuje sve navedeno. Postavljeni iza uha, ova dva leptira u letu izgledaju graciozno i sofisticirano.

Važni inicijali

Selena Gomez ima slovo g napisano kursivom – i to je jednostavan, a elegantan primer tetovaže iza uha. Bilo da odaberete svoje početno slovo ili se odlučite za inicijale voljene osobe, sa ovim stilom ne možete da pogrešite. Muzička zvezda se opredelila za malo slovo g na vratu, u čast svoje svoje sestre Gracie. Niko nije siguran kada se tačno pevačica odlučila za ovaj suptilan i nežan inicijal, ali je 2015. godine potvrdila u intervjuu za Refinery29 da g označava početno slovo imena njene polusestre koja je rođena 2013. godine.

Papirni avion

Ako želite da istaknete svoju ljubav prema avanturama, (papirni) avion je rešenje za vas. Avion se neretko povezuje sa pticom u letu i uglavnom predstavlja izbor slobodoljubivih ljudi koji ne tolerišu i ne žele da se uklope u okvire društva.

Zvezda

Zvezde su u prošlosti služile kao vodič za putnike i moreplovce, odatle i izraz zvezda vodilja. Iz tog razloga, tetovaža zvezde simbolizuje želju i odlučnost za postizanje izabranog cilja. Mornari su tetovirali ovo nebesko telo zato što se verovalo da taj simbol privlači sreću i pomaže im da se što pre vrate svojim kućana, a danas obris zvezde, poput primera sa fotografije, predstavlja šik detalj i beauty statement.

Cvet

Cveće je zasigurno jedan od najpopularnijih izbora u poslednjih 10 godina, a jedan od razloga za to je što su it devojke pokrenule trend prilagođavanja tetovaže svojim floralnim stajlinzima, kreirajući pravu cvetnu senzaciju.

Pročitajte i ovo: Vodič za transformaciju kompletne beauty rutine za jesen 2023.

Naslovna fotografija: pinterest.com/instagram.com

Milica Nešić

Comments