Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Premda će poklonici kultnog benda System of a Down izdvojiti neku drugu pesmu kao najbolju, činjenica je da su zahvaljujući “B.Y.O.B (Bring Your Own Bombs)” osvojili Gremi 2006. godine (Best Hard Rock Performance, 2006 Grammy Awards), kao nagradu evropskog MTV-a (Best Aleternative Act, 2005 MTV Europe Music Awards). Ova pesma takođe je uvrštena na niz prestižnih spiskova kao što su lista najboljih gitarskih rifova, bila je i prva na pojedinim top listama, a ušla je i na listu 200 najboljih pesama veka.

soad The Best of Hard Rock: System of a Down B.Y.O.B.

"Why don't presidents fight the war? Why do they always send the poor?"

Premda je iz spota jasno da je “B.Y.O.B.” antiratna i anarhistička pesma, slušajući njene snažne metalske deonice ispresecane slatkastim delovima koji deluju kao pop-rok, ne biste zaključili da je posredi poklič koji nas poziva da se otreznimo. Da postavimo pitanja. Zašto predsednici ne idu u rat? Zašto šalju sirotinju? Sve nam se to predstavlja kao velika žurka. Stoga je i naslov pesme dvosmislen, pa umesto uobičajenog značenja “donesite svoje piće (Bring Your Own Bottle)” ova žurka ima sablasno značenje “donesite svoje bombe (Bring Your Own Bombs)”.

Pesmu je napisao Daron Malakijan (Daron Malakian) za bend Scars on Broadway, a za System of a Down doradio ju je Serđ Tankijan (Serj Tankian). Muziku je komponovao i producirao Daron. “B.Y.O.B” je uvrštena u igru Guitar Hero: World Tour, kao i u konkurentsku igru Rock Band. Objavljena je kao singl, prethodnica albuma “Mesmerize”, 29. marta 2005. godine.


Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Editors choice