#musthave modeli patika za proleće 2019.

Putovanje za pamćenje: Sve što treba da znaš ukoliko ideš na Maldive

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

6 makeup proizvoda kojima treba da osvežiš svoj neseser

Tri saveta za postojani tečni puder

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Daler Mahindi (ਦਲੇਰ ਮਹਿੰਦੀ), rođen je kao Daler Sing u indijskoj državi Bihar. Počeo je da vežba pevanje klasičnih indijskih raga i himni (shabad). Kad je napunio četrnaest počeo je da uči klasične indijske instrumente, tablu, dolak, harmonijum i tanpuru, kao i prateće pevanje, od najboljeg učitelja, žive legende, Ustad Kana (Ustad Raahat Ali Khan Saheb). Zbog lepog i školovanog glasa, te velike nadarenosti dobio je nadimak Mahindi po slavnom pevaču gazala (ghazal) Parveđu Mehendiju (Parvej Mehndi).

Sa klasične muzike prešao je na pop 1995. godine albumom “Bolo Ta Ra Ra”. Muzika je zasnovana na tradicionalnim pesmama koje mu je pevala majka. Melodije pune iskrene životne radosti i veselja obradovale su publiku, te donele Daleru slavu. Prodao je preko dvadeset miliona kopija, što je u indiji rekord za muziku koja nije snimana za bolivudski film. Dobio je mnoštvo nagrada, postao poznat kao najbolji glas Indije, a naravno snimio je i nekoliko filmova.

Pesmu “Tunak Tunak Tun” snimio je da ućutka kritičare. Naime, Daler snima hindi-pop i koji meša sa klasičnim melodijama, klasičnim formama, klasičnim instrumentima, ali i sa tehnom, densom i haus muzikom. Kao i mnoge druge zvezde u njegovim spotovima gostuju manekenke, lepotice, uglavnom obnažene, znate već fazon. Međutim, pošto je Daler najpoznatiji i najbogatiji kod njega su uvek najlepše žene Indije. Stoga je počeo da ga bije glas da slavu duguje dugonogim i prsatim lepoticama, a ne pevanju.

dalerr The Best of Hindi pop: Daler Mehndi Tunak Tunak Tun

Ovako inače izgledaju Dalerovi spotovi

Rešen da rasprši glasine i pokaže šta misli o kritikama, snimio je pesmu sa – samim sobom. Na plavoj pozadini, sa najboljim specijalnim efektima nastao je tehnološki najnapredniji spot u Indiji. Smešan. Sjajnog plesa. Skočan i sasvim uronjen u prvoklasnu samoironiju. Odlično otpevan, svakako, jer drugačije ne bi mogao da postane svetski hit. Spot je videlo preko 30 miliona ljudi na YouTubeu, a iznedrio je i brojne parodije, kopije i sajtove posvećene Dalerovoj pesmi. Definitivno je ućutkao zle jezike i snimio jednu od najboljih pesama hindi-popa.


Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Editors choice