Karolina van der Leuv (Caroline van der Leeuw), poznatija pod scenskim imenom Karo Emerald (Caro Emerald), holandska je džez pevačica. Studirala je džez pevanje u Amsterdamu na muzičkom konzervatorijumu i diplomirala 2005. godine. Nakon iskustva u sekstetu Les Elles i kao pevačica filharmonije Funk Foundation, prvo samostalno priznanje je dobila za debi singl “Back It Up” koji se pojavio 6. jula 2009. godine. Debi album ove lepe pevačice pojavio se 29. januara 2010. godine i odmah zauzeo prvu poziciju “Dutch Album Top 100” liste. Proveo je ukupno 30 nedelja na vrhu ove liste i tako pobedio prethodni rekord koji je postavio čuveni Majkl Džekson (Michael Jackson) albumom “Thriller”.

“A Night Like This” je drugi singl pevačice Karo sa njenog debitantskog albuma “Deleted Scenes from the Cutting Room Floor”. Singl se pojavio 11. decembra 2009. godine nakon što je prvi put predstavljen u reklami za Martini u Holandiji 16. oktobra te iste godine.

U avgustu 2009. godine Karoini tekstopisci su dobili zadatak da napišu pesmu koja ima duh šezdesetih godina prošlog veka, a koja će biti iskorišćena za kampanju Martini vermuta. Tekstopisci su oberučke prihvatili zadatak, međutim pet nedelja stvaranja je propalo, jer je Martini prekinuo saradnju, pa su se oni odlučili da je završe i uvrste na Karoin debi album. Pesma je na kraju predata kompaniji Martini i iako su prvobitno odustali, na kraju su je ipak koristili u okviru svoje kampanje.

Spot za ovu numeru je sniman u Opatiji, Lovranu i Rijeci u Hrvatskoj.

Pesma ima dosta sličnosti sa brazilskom pesmom iz osamdesetih godina “Banho de Cheiro” koju je izvela Elba Ramalo (Elba Ramalho).

caro emerald The Best of Jazz: Caro Emerald A Night Like This

"I have never dreamed it Have you ever dreamed a night like this I cannot believe it I may never see a night like this When everything you think is incomplete Starts happening when you are cheek to cheek Could you ever dream it I have never dreamed, dreamed a night like this"

Ovaj singl mlade džez pevačice opisuje lepršavu ljubavnu aferu. Postao je hit u mnogim evropskim zemljama, popunjavajući vrhove listi u Rumuniji i Austriji, kao i svojoj rodnoj Holandiji.


Lola Radosavljević – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

Comments