“Fight For This Love” prvi je singl pjevačice Šeril Kol (Cheryl Cole) nakon njezinog odvajanja iz grupe Girls Aloud. Također, ova pjesma je i najavni singl za pjevačicin debi-album “3 Words”. Singl se na tržištu pojavio 16. oktobra 2009. godine, a zarazni refren i lagani tekst brzo su pronašli put do slušatelja. Kritika se, doduše, podijelila oko mišljenja. Neki su ispravno predvidjeli da će ova pjesma postati pravi klupski hit, dok joj drugi zamjeraju slab pjevačicin vokal. Ipak, u Britaniji je pjesma debitirala kao broj jedan na nacionalnim glazbenim top listama.

Cheryl 3 The Best of Pop: Cheryl Cole “Fight For This Love”

Od početka pojavljivanja na sceni, Šeril je postala ljubimica Britanije

Zanimljive činjenice:

B-strana singla sadrži pjesmu “Didn’t I”.

Pjesma joj je u demo formi ponuđena sa muškim vokalom, a Šeril se odmah oduševila porukom koju nose stihovi pjesme. Dijelom je to bilo tako jer se tada nalazila u nezgodnoj privatnoj situaciji sa sada već bivšim suprugom Ešlijem Kolom (Ashley Cole).

Spot za pjesmu prošao je puno bolje kod kritike, opisan kao pravo umjetničko djelo bogate koreografije.

U maju 2010. godine singl je dobio platinasti certifikat za preko 600,000 prodanih primjeraka u Britaniji.

Pjesma je nominirana za najbolji britanski singl na dodjeli nagrada Brit Award


Andrea Kljajić je studentica prava, provincijalka pod svjetlima velegrada, kozmopolit otvorenog srca i uma, serijski monogamna ovisnica o ljubavi, zaljubljenik u poeziju Miroslava Antića, gracioznost Audrey Hepburn i filozofiju Jean Paul Sartre-a. Ona je vječiti sanjar inspiriran pisanom riječi i ostarit će u kutiji modnih časopisa, knjiga, CD-a i cipela.

Comments