Hot topics

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

Sunčane destinacije koje moraš da posetiš u 2020.

Gejtkiping – čuvanje položaja moću u partnerskim odnosima

“A Moment Like This” je prva pesma američke pevačice Keli Klarkson (Kelly Clarkson), koja je svoju muzičku karijeru započela pobedom u prvom serijalu takmičarske emisije “Američki Idol” (American Idol). Ova snažna, emotivna balada našla se na njenom debi albumu “Thankful” iz 2002. godine. Postigla je izvanredan uspeh kod publike, ali i na muzičkim top-listama, pa je tako zauzela prvo mesto na “Billboard Hot 100” listi. Svoju verziju ove numere snimila je još jedna pevačica čarobnog glasa – Liona Luis (Leona Lewis).

Slika 1 TBO The Best of Pop: Kelly Clarkson “A Moment Like This”

“A moment like this, some people wait a lifetime, for a moment like this, some people search forever…”

Zanimljive činjenice:

“A Moment Like This” bila je namenjena pobedniku prvog serijala “Američkog Idola”. Nakon što je odabrano četiri finalista, svako od njih snimio je svoju verziju u slučaju da baš on pobedi. Javnost je prvi put imala priliku da je čuje u finalnom obračunu poslednja dva takmičara – Keli Klarkson i Džastina Gvarinija (Justin Guarini). Keli je zatim proglašena za pobednicu, ponesena atmosferom i prepuna utisaka izvela je svoj prvi i veoma emotivan live preformans ove pesme.

Vrlo jednostavan muzički spot sadrži scene u kojima Keli istražuje napušteno pozorište, dok se s vremena na vreme prikazuju isečci iz “Američkog Idola”, svi najlepši i najemotivniji trenuci njene pobede.

Ovom numerom Keli je oborila rekord čuvene grupe The Beatles u najvećem “skoku” sa nižeg (u njenom slučaju 52.) na prvo mesto top-liste “Bilboard Hot 100”. Taj rekord držala je narednih pet godina, a zatim je 2009. godine  izbacila numeru “My Life Would Suck Without You” koja je “skočila” za čak 96 mesta, pa se tako sa 97. pozicije popela na sama vrh top-liste.

Izvor fotografije: metrolyrics.com


Kristina Bijelić studira na Fakultetu za kulturu i medije. Obožava Njujork, putovanja, smeh do suza. Veoma je pozitivna osoba, veliki sanjar i nostalgičar. Smatra da lude avanture i nezaboravni trenuci provedeni sa dragim osobama čine život. Moto: Believe in your dreams!

Editors choice