Hot topics

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

Sunčane destinacije koje moraš da posetiš u 2020.

Gejtkiping – čuvanje položaja moću u partnerskim odnosima

Za pesmu “Because of You” može se reći da je i dan-danas ostala najpopularnija i najkvalitetnija pesma američke pevačice Keli Klarkson (Kelly Clarkson). Pojavila se 16. avgusta 2005. godine kao četvrti singl (treći u Evropi) sa Kelinog albuma pod naslovom  “Breakaway”. “Because of You” naišla je na veoma pozitivne reakcije muzičkih kritičara, koji su pohvalili njen izvanredan vokal, takođe, postigla je ogroman uspeh širom sveta i našla se na sedmom mestu američke top liste “Bilboard Hot 100”.

Slika 1 Keli The Best of Pop: Kelly Clarkson “Because of You”

“Because of you I'll never stray too far from the sidewalk... ”

Zanimljive činjenice:

Keli je ovu pesmu napisala još sa 16 godina, u periodu kada su se njeni roditelji razvodili. Svu svoju povređenost ispoljila je u stihovima. Želela je da se numera “Because of You” nađe na njenom prvom albumu “Thankful”, ali njen zahtev nije bio prihvaćen.

Video spot, koji potpuno prati tekst pesme i u kom je pevačica predstavila svoj bol izazvan razvodom roditelja, objavljen je 3. oktobra 2005. godine. Radnju spota osmislila je upravo Keli Klarkson.

Elizabet Blek (Elizabeth Black) na VH1 televiziji uvrstila je muzički video za ovu pesmu na listu “Pet emotivnih muzičkih video preformansa”. Muzički video 2006. godine osvojio je i nagradu za “Najbolji ženski video” na MTV video muzičkim nagradama.


Kristina Bijelić studira Fakultet za kulturu i medije. Obožava Njujork, putovanja, smeh do suza. Veoma je pozitivna osoba, veliki sanjar i nostalgičar. Smatra da lude avanture i nezaboravni trenuci provedeni sa dragim osobama čine život. Moto: Believe in your dreams!

Editors choice