“To the Moon and Back” jedna je od prvih pesama pop rok dua Savage Garden. Pojavila se 1996. godine na njihovom debi albumu “Savage Garden”. Zasigurno se može reći da je to bendova najpopularnija, a često predstavljana i kao najmračnija pesma. Objavljena je kao drugi singl sa debi albuma, a očekivanja su bila velika s obzirom na pređašnji uspeh prvog singla “I Want You”. Čim se pojavila ušla je u top 40 pesama američke liste “Hot 100”. Veći uspeh numera je postigla u Velikoj Britaniji zauzevši treću poziciju britanske top-liste i postavši najveći hit benda Savage Garden.

Slika 143 The Best of Pop Rock: Savage Garden “To the Moon and Back”

“I would fly to the moon and back if you be, if you be my baby. I've got a ticket for a world where we, we belong, so would you be my baby?”

Postoje tri različita muzička spota za ovu numeru. Prvi je sniman za australijsko izdanje i potpuno je bio u crno-beloj boji. Drugi spot snimljen je za američko i englesko izdanje, a radnja se odvija u jednom apartmanu u gradu Malibu. Treća verzija snimljena je u Njujorku, a radnja prati jednu mladu devojku koja luta kroz grad i odlučuje o svojoj budućnosti.

 Izvor fotografije: vivaboo.com


Kristina Bijelić studira Fakultet za kulturu i medije. Obožava Njujork, putovanja, smeh do suza. Veoma je pozitivna osoba, veliki sanjar i nostalgičar. Smatra da lude avanture i nezaboravni trenuci provedeni sa dragim osobama čine život. Moto: Believe in your dreams!

Comments