Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Poznata numera “Don’t Worry, Be Happy” pojavila se u septembru 1988. godine u izvođenju Bobija Mekferina (Bobby McFerrin). Prvenstveno je to bila a kapela verzija koja se našla na prvom mestu “Billboard Hot 100” liste i tu se zadržala pune dve nedelje. Tekst pesme je preuzet iz najboljih citata indijskog mistika i spiritualnog vođe Meher Babe (Meher Baba). U spotu za ovu pesmu našli su se glumci Robin Vilijams (Robin Williams) i Bil Irvin (Bill Irwin). “Instrumenti” u a kapela verziji su zvuci i glasovi koje Mekferin proizvodi, bez ijednog muzičkog instrumenta.

foto231 The Best of Reggae: Bobby McFerrin Dont Worry, Be Happy

"Aint got no cash, aint got no style, aint got no gal to make you smile but don't worry, be happy"

Zanimljive činjenice:

Pesma je postigla mnoga prva mesta na muzičkim listama širom SAD, što je bilo i te kako zapanjujuće, s obzirom na to da je a kapela verzija, bez ijednog jedinog instrumenta, ukoliko se ne računaju već pomenuti zvuci koje je Bobi ispuštao.

Neko vreme se šuškalo da je Bobi nakon što je napravio ovu pesmu izvršio samoubistvo, što, naravno, nije bilo tačno. Međutim, glasine su bile toliko jake da mnogi ljudi i dan-danas misle da Bobi nije živ.

Numera se koristila kao saundtrek filmova “Koktel” (Cocktail) 1988. godine i “Kasper” (Casper – A Spirited Beginning) 1997. godine. A pojavila se i u mnogim drugim filmovima i serijama: “Prošišao kroz šolju” (Flushed Away), “Vol-i” (WALL-E), “Simpsonovi” (The Simpsons), “Futurama” (Futurama), “Vesele sedamdesete” (The ’70s Show)…

Godine 1988. Bobi je dobio Gremi nagradu za najbolje pop vokalno izvođenje i za pesmu godine.

Pesma se često pogrešno pripisuje Bobu Marliju (Bob Marley).


Lola Radosavljević – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

Editors choice