16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Poznata numera “Don’t Worry, Be Happy” pojavila se u septembru 1988. godine u izvođenju Bobija Mekferina (Bobby McFerrin). Prvenstveno je to bila a kapela verzija koja se našla na prvom mestu “Billboard Hot 100” liste i tu se zadržala pune dve nedelje. Tekst pesme je preuzet iz najboljih citata indijskog mistika i spiritualnog vođe Meher Babe (Meher Baba). U spotu za ovu pesmu našli su se glumci Robin Vilijams (Robin Williams) i Bil Irvin (Bill Irwin). “Instrumenti” u a kapela verziji su zvuci i glasovi koje Mekferin proizvodi, bez ijednog muzičkog instrumenta.

foto231 The Best of Reggae: Bobby McFerrin Dont Worry, Be Happy

"Aint got no cash, aint got no style, aint got no gal to make you smile but don't worry, be happy"

Zanimljive činjenice:

Pesma je postigla mnoga prva mesta na muzičkim listama širom SAD, što je bilo i te kako zapanjujuće, s obzirom na to da je a kapela verzija, bez ijednog jedinog instrumenta, ukoliko se ne računaju već pomenuti zvuci koje je Bobi ispuštao.

Neko vreme se šuškalo da je Bobi nakon što je napravio ovu pesmu izvršio samoubistvo, što, naravno, nije bilo tačno. Međutim, glasine su bile toliko jake da mnogi ljudi i dan-danas misle da Bobi nije živ.

Numera se koristila kao saundtrek filmova “Koktel” (Cocktail) 1988. godine i “Kasper” (Casper – A Spirited Beginning) 1997. godine. A pojavila se i u mnogim drugim filmovima i serijama: “Prošišao kroz šolju” (Flushed Away), “Vol-i” (WALL-E), “Simpsonovi” (The Simpsons), “Futurama” (Futurama), “Vesele sedamdesete” (The ’70s Show)…

Godine 1988. Bobi je dobio Gremi nagradu za najbolje pop vokalno izvođenje i za pesmu godine.

Pesma se često pogrešno pripisuje Bobu Marliju (Bob Marley).


Lola Radosavljević – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

Editors choice