Hitovi popularne američke r’n’b grupe Destiny’s Child još uvek se dobro pamte. Jedna od njihovih najpoznatijih numera jeste “Say My Name”, izuzetno kvalitetno muzičko ostvarenje. Pojavila se 2000. godine kao njihov treći singl sa studijskog albuma “The Writing’s on the Wall” i postigla najveći uspeh od sva četiri objavljena singla sa albuma. Pesma “Say My Name” osvojila je nagradu za “Najbolji vokalni RnB preformans koji izvodi duo ili grupa” i “Najbolju RnB pesmu”, a nominovana je u kategoriji “Pesma godine”.

 The Best of RnB: Destinys Child “Say My Name”

“Say my name, say my name, if no one is around you, say baby I love you... ”

Zanimljive činjenice:

U oktobru 2011. godine, magazin “NME” svrstao je pesmu “Say My Name” među 150 najboljih numera u proteklih 15 godina.

Američki producent i kompozitor Rodni Džerkins (Rodney Jerkins) bio je jedan od ljudi angažovanih na drugom albumu grupe Destiny’s Child i to je bila njihova prva zajednička saradnja. Kada je napisao pesmu “Say My Name” Bijonse (Beyoncé) je bila veoma nezadovoljna i istakla kako joj zvuči kao džingl. Kasnije, nakon nekoliko izmena pesma je sjajno prihvaćena unutar grupe.

Zbog lošeg odnosa između menadžera Metjua Noulsa (Mathew Knowles) i članica La Tavie Roberson (LaTavia Roberson) i Le Toje Laket (LeToya Luckett), pre snimanja video spota za ovu numeru njih dve su napustile grupu. Tako su se u spotu pojavile dve nove članice, iako se njihovi vokali nisu mogli čuti u pesmi. To je bio veliki šok za javnost.

Izvor fotografije: alighterburrito.blogspot.com


Kristina Bijelić studira Fakultet za kulturu i medije. Obožava Njujork, putovanja, smeh do suza. Veoma je pozitivna osoba, veliki sanjar i nostalgičar. Smatra da lude avanture i nezaboravni trenuci provedeni sa dragim osobama čine život. Moto: Believe in your dreams!

Comments