Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Pesmu “We Will Rock You” napisao je gitarista grupe Queen, Brajan Mej (Brian May) koji tvrdi da mu se ideja za, kako se ispostavilo, jedan od najvećih hitova svih vremena javila u snu. Ova numera našla se na njihovom albumu “News of the World” izdatom 1977. godine, rame uz rame sa pesmom koja po uspehu, ali i “skromnosti”, može da joj parira – “We Are the Champions”. Najčešće su se ove dve numere i izvodile ili emitovale u paru, kao da su od samog početka stvorene da budu jedna celina – jedna himna za sve sportiste i takmičare ovog sveta.

Ova pesma nastala je kao neka vrsta odgovora na susret grupe Queen i benda Sex Pistols pri kojem su članovi pank sastava pitali Fredija Merkjurija (Freddie Mercury) i družinu da li oni to svojom muzikom i nastupima pokušavaju da približe balet širokim narodnim masama. Dobili su odlučan i nikada glasniji odgovor koji i dan danas odzvanja sa svih strana sveta.

Queen 1 The Best of Rock: Queen “We Will Rock You”

Jedan od zauvek zapamćenih nastupa grupe Queen, na koncertu “Live Aid", završen je upravo spojom pesama “We Will Rock You” i “We Are the Champions”

Zanimljive činjenice:

Gitarista grupe, Brajan Mej rekao je da je hteo da napiše pesmu u kojoj će publika i moći, i želeti da učestvuje: “Zamislite samo pun stadion ljudi kako ‘izvodi’ ovaj ritam”.

Grupa Queen 2001. godine primljena je u legendarni “Rock and Roll Hall of Fame”. Prilikom njihovog prijema, nažalost, tada već tročlani sastav odsvirao je pesmu “We Will Rock You”.

Godine 2002. nastao je istoimeni mjuzikl koji se igra u pozorištu “Dominon Theatre” u Londonu. Iako nije dobila najbolje ocene kritičara, ova predstava postala je apsolutni favorit publike, kao i najduže izvođen komad u istoriji ovog pozorišta. Gitarista grupe Queen, Brajan Mej, kao gost na sceni pojavljuje se na posebnim predstavama kao što su jubileji ili predstave povodom rođendana Fredija Merkjurija.

Nebrojeno mnogo izvođača obradilo je ovu pesmu. Grupa Five je 2000. godine prepevala ovu numeru u pratnji članova grupe Queen, bubnjara Rodžera Tejlora (Roger Taylor) i gitariste Brajana Meja.


Iris Zavargo je diplomirana novinarka, u najavi master komunikologije. Mađarski divani mnogo bolje od Balaševića, ali nije ni nalik svađalici iz pesme “Sin jedinac”. Svoj život zamislila je u ritmu muzike i zato uči da bude DJ, trudi se da ne zaboravi kako se svira klavir, trenira džez balet i s ljubavlju će pisati o ljudima zbog kojih smatra da najbolju stranu naše stvarnosti čine note.

Editors choice