Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Prvi singl sa debitantskog ostvarenja američke grupe The Killers nastao je zahvaljujući jednom novinskom oglasu preko kojeg su se našli gitarista Dejv Kening (Dave Keuning) i Brendon Flauers (Brandon Flowers) i tom prilikom osmislili zaraznu uvodnu melodiju i nekoliko stihova pesme “Mr. Brighside”. Četvorka koja čini sastav The Killers 2004. godine napravila je svoje, veoma uspešne, prve korake na muzičkoj sceni albumom “Hot Fuss”. Dvanaest fantastičnih pesama sa njihovog neiskusnog albuma, među kojima se isticala numera “Mr. Brightside”, zaslužno je za počasno mesto u knjizi “1001 album koji morate čuti pre smrti”. Album prvenac, koji je “ubicama” iz Las Vegasa obezbedio pet nominacija za nagradu Gremi, prodat je u više od sedam miliona primeraka.

tekst4 The Best of Rock: The Killers “Mr. Brightside”

Desetominutnu remiks verziju pesme "Mr. Brightside" grupa The Killers izdala je na albumu "Sawdust", kompilaciji takozvanih B strana

Zanimljive činjenice:

Numera čiji naslov odiše optimizmom nastala je zahvaljujući ne toliko veselom iskustvu pevača Brendona Flauersa. Pesma je posvećena njegovoj bivšoj devojci koja ga je prevarila, a on je to, nažalost, imao prilike da vidi rođenim očima.

U spotu za ovu numeru jednu od glavnih uloga igra glumac Erik Roberts (Eric Roberts), brat “zgodne žene” Džulije Roberts (Julia Roberts).

Pesma “Mr. Brightside” je jedina pesma koju grupa The Killers svira na svakom nastupu.

U aprilu 2010. godine muzička društvena mreža “Last.fm” objavila je podatak prema kojem je ova pesma proglašena najslušanijom numerom na ovom muzičkom servisu – puštena je 7.66 miliona puta.


Iris Zavargo je diplomirana novinarka, u najavi master komunikologije. Mađarski divani mnogo bolje od Balaševića, ali nije ni nalik svađalici iz pesme “Sin jedinac”. Svoj život zamislila je u ritmu muzike i zato uči da bude DJ, trudi se da ne zaboravi kako se svira klavir, trenira džez balet i s ljubavlju će pisati o ljudima zbog kojih smatra da najbolju stranu naše stvarnosti čine note.

Editors choice