Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Svima dobro poznata numera “I Just Called to Say I Love You” celokupan je proizvod Stivija Vondera (Stevie Wonder). On ju je napisao, producirao i izveo. A ona mu je vratila tako što je postala njegova najkomercijalnija i najuspešnija numera ikada.

Pesma je prvi put izvedena davne 1984. godine u komediji “Žena u crvenom” (The Woman in Red), zajedno sa još dve čudesne Vonderove pesme, i odmah se vinula u sam vrh Billboard top liste, zauzevši ni manje ni više nego prvo mesto. Takođe je postala i jedini Vonderov solo broj jedan u Velikoj Britaniji. Pored toga, pesma je osvojila Zlatni globus i Oskara u kategoriji najbolje originalne pesme.

foto2 The Best of Soul: Stevie Wonder I Just Called to Say I Love You

Čarobnjak Stivi

Zanimljive činjenice:

Pesma predstavlja najprodavaniji singl u Velikoj Britaniji, gde je dugo bila broj jedan na top listama.

Pored pomenutog filma u kome se pesma pojavljuje, o njoj se govori i u filmu “High Fidelity”, ali u negativnom kontekstu. Naime, kada glavni glumac dođe u prodavnicu ploča i traži upravo ovu kako bi poklonio svojoj kćerki, prodavac ga prekoreva i govori loše o ploči, što je verovatno jedna od retkih kritika ovog sjajnog hita.

Ova numera takođe predstavlja nešto sasvim novo u Vonderovoj karijeri. Za razliku od ranijih hitova koji su imali fanki prizvuk, osamdesetih su nastale pesme poput ove, koje se i te kako razlikuju od nekadašnjih hitova.

Vonder je pesmu često izvodio u “Kozbijevom šouu” (The Cosby Show).


Lola Radosavljević – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

Editors choice