Ne mogu otresti misao da su neki ljudi tuđim zaslugama ili čistom slučajnošću zauzeli pozicije koje im ne pripadaju. Iritacija koju mi stvara nepravda je moj najveći tumor. Međutim, lek je upravo u suprotnosti. Srećem, ponekad, te ljude koji se predaju svom stvaranju sve dok im duše ne zajecaju od napora i uzbuđenja. A ja se tada nađem u neizbežnoj potrebi da otkrijem više.

Umetnost je iskrenost, ona je u svima nama. Jedino pitanje je koliko smo mi sami sposobni da je iskažemo. Ne znam da li se može reći da umetnost negde ide, ona je tu, ona postoji i stasava kao ogromno drvo, počivajući na svojim sve jačim korenima. Zato su udružene snage mladih umetnica, u svim naporima da kreiraju sopstveni umetnički prozor, ukrale moju pažnju i suptilno me naterale da svoje zenice nahranim lepotom.

Jovana i Dajana su kreativci rešeni da svoju nadarenost, radom i trudom, pretoče u dela koja verno stimulišu emocije. Teško mi je da obuzdam fascinaciju, čije su one uzrok, jer je danas prava retkost videti toliko inspiracije na jednom mestu. Osim toga, neobično je i to što su tako mladi stvaraoci, od kojih se još ne očekuje da budu definisani u odabranim oblastima, već prerasli u profesionalce, dovoljno zrele i tolerantne da rade u velikom timu.

Povod za kreiranje ovog projekta je prikazivanje prve modne kreacije Dajane Vasić, a fotografija Jovane Mladenović je to savršeno prikazala. Interesantno je i to što su visoku modu uspele da povežu sa starom zgradom Univerziteta u Nišu, i tako pronađu usklađenost dveju suprotnosti, što može postati specifično za njihovo naredno stvaralaštvo. Uputile su jasne poruke: poruke kreativnosti i večne motivisanosti na napredak. Sigurna sam da su spajanjem dizajna i fotografije otvorile vrata sveta mode, kao i da su ovom interpretacijom obećale da će biti još bolje.

Slika11 The Devil Makes Us Sin: Jovana Mladenović i Dajana Vasić

Ceo koncept, u koji su uložile mnogo rada i truda, nazvale su "The Devil Makes Us Sin"

Slika22 The Devil Makes Us Sin: Jovana Mladenović i Dajana Vasić

Veliki tim iz Niša bio je uključen u ceo projekat

Slika31 The Devil Makes Us Sin: Jovana Mladenović i Dajana Vasić

Žele da sarađuju sa svim kreativcima!

Slika43 The Devil Makes Us Sin: Jovana Mladenović i Dajana Vasić

Jako su profesionalne i ozbiljne kada rade.

Slika51 The Devil Makes Us Sin: Jovana Mladenović i Dajana Vasić

Jovanu inspirišu stare zgrade, i voli da ih povezuje sa modom.

Slika61 The Devil Makes Us Sin: Jovana Mladenović i Dajana Vasić

Fotografija je osvojila treće mesto na konkursu "Kreativno ili klonirano".


Katarina Vesin je budući novinar. San joj je da proputuje svet i napiše putopise. Oduvek piše prozu i poeziju, inspiraciju nalazi svuda oko sebe. Veliki je ljubitelj rep i r&b muzike, nepopravljivi je optimista i borac, obožavatelj životinja. Voli modu, a posebnu strast gaji prema obući. “During your life, never stop dreaming. No one can take away your dreams!” (Tupac Shakur)

Comments