Apple TV+ je predstavio novi trejler za predstojeću dokumentarnu seriju od četiri dela – The Super Models, u kojoj će biti prikazani životi legenda Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linde Evangeliste i Christy Turlington.

U press saopštenju je rečeno da će publika imati „pristup bez presedana“ originalnim ikonama piste koje su definisale značenje reči supermodel. Gledaoci će dobiti priliku da iza kamere i izvan modne piste vide kako su zvezde modelinga „dominirale elitnim svetom manekenstva i promenile dinamiku moći čitave industrije“, preneli su izvori Apple TV+. „Ima nešto u zajedničkoj istoriji koju delimo“, rekla je Crawford u snimku, prisećajući se vremena u kome su manekenke radile zajedno.

 

Trejler je počeo moćnim priznanjem: „Nije se radilo o modi. Radilo se o ženama. One su supermodeli”. Prikazani su arhivski snimci koji su dočarali poštovanje koje su originalni supermodeli izazivali na pisti.

U nastavku trejlera, Turlington je izjavila da je to prvi put da se cela grupa ponovo okupila u svojim 50-im godinama, a Campbell je dodala: „Vidiš naše fotografije, pa se osećaš kao da nas poznaješ“, pre nego što je prve žene sa kojima je započela svoju karijeru nazvala svojom „izabranom porodicom“.

Druge scene u projektu prikazuju ikone koje raspravljaju o različitim izazovima koje su morale da savladaju da bi stigle tamo gde su danas, uključujući situaciju kada je Evangelisti rečeno da mora da smrša, kao i kad je Campbell bila “maltretirana zbog boje svoje kože“.

Gledaoci će takođe biti u prilici da zavire u dosad neviđenu interakciju sa ikonama pop kulture i čuju njihove eksluzivne međusobne razgovore.

Zanimljivi intervjui koji su predstavljeni u dokumentarnoj seriji uključuju velika imena kao što su Marc Jacobs, Donna Karan, Calvin Klein, Michael Kors, Paul Cavaco, Donatella Versace, Vivienne Vestvood – kao i mnoga druga koja su kroz istoriju pomogla u oblikovanju modne industrije.

Sinopsis emisije glasi: „Supermodeli putuju nazad u osamdesete, kada su se četiri žene iz različitih krajeva sveta ujedinile u Njujorku. Već same po sebi predstavljale su silu, a gravitacija koju su postigle udruživanjem prevazišla je samu industriju”.

Takođe, naglašeno je da je njihov prestiž bio toliko izvanredan da je omogućio ikoničnoj četvorki da zameni brendove koje su predstavljale, čineći imena Naomi, Cindy, Linda i Christy podjednako istaknutim i važnim kao i imena dizajnera čiju su odeću nosile.

„Danas, četiri supermodela ostaju na prvim linijama kulture kroz aktivizam, filantropiju i poslovnu veštinu“, nastavlja se u sinopsisu.

Dok modna industrija nastavlja da redefiniše sebe, i ulogu žene u njoj, ovo je priča o tome kako su se četiri žene okupile da zahtevaju i dobiju moć, utabavši put za one koje će doći posle njih.

Premijera doku-serije The Super Models je zakazana za 20. septembar na Apple TV+. 

Pročitajte i ovo: WNB Latest: The Super Models – stiže nam dokumentarni serijal o ikonama mode

Naslovna fotografija: pinterest.com/intothegloss.com

Milica Nešić

Comments