Ne znam koja veličina ti je prva pala na pamet, ali mi ovde danas pričamo o torbama! Zaista, čini mi se da su torbe najviše “ispaštale” zbog standarda u pogledu veličine, pa smo tako iz sezone u sezonu na repertoaru imali sve – od najminimalnijih do najmaksimalnijih modela koje je koliko-toliko bilo moguće funkcionalno nositi. I još nešto mi se čini, a to je da je Simon Porte Jacquemus apsolutni kralj u kreiranju aksesoara nerealne veličine – setimo se samo La Bomba šešira ili pak Le Chiquito torbice!

Očekivano, Jacquemus ne prestaje da nas oduševljava svojim XXL idejama. Jedan od poslednjih hitova francuskog brenda je Le Grand Panier Soleil pletena torba, koja na poslednjoj Instagram objavi deluje ekstremno veliko i čak i veće nego što bi trebalo – mada, ko smo mi da sudimo o tome koja veličina je prava veličina?

Ipak, iako na prvi pogled torba deluje 100% realno, kao da je zaista tolike veličine što nas, ruku na srce, ne bi ni iznenadilo, jer Jacquemus, ova predimenzionirana torba je delo italijanske grafičke dizajnerke Virginie Rolle koja je, kako sama kaže, opsednuta torbama i smatra da veličina i te kako jeste bitna!

Comments