Možda zvuči kao kliše, ali ako je tako, onda je to kliše koji najviše volimo – uvek se radujemo svakoj novoj sezoni upravo zbog svih promena koje nam ona donosi, a koje se, pogađaš, odnose na trendove i pravila oblačenja koja bez pogovora sledimo. I iako je činjenica da sezona jesen/zima ume da deluje pogubno po naše raspoloženje, ona nam donosi jedan od najomiljenijih načina da stilizujemo garderobu – layering!

Kao što i sama znaš, layering je jedan od onih trendova koje verovatno više i ne treba da percipiramo tako – toliko se urezao u modnu filozofiju da je postao timeless. Još jedan takav “trend” definitivno je i povratak klasici, svedenosti, kvalitetu koji traje, takozvanoj pametnoj garderobi koja nas podstiče da se okrenemo trenutno izuzetno važnom i aktuelnom (modnom) pitanju – održivosti. Upravo sa tim na umu, kao devojke koje uživaju u modi, ali su i društveno odgovorne i osvešćene, Tijana Milovanović (@flawless_mess_) i Danijela Nikolić (@glam.prescription) izdvojile su svoje ideje za casual & business jesenje autfite koje i sama možeš da iskopiraš, a koje će ti znatno olakšati sve dnevne obaveze (jednostavno, uvek ćeš izgledati odlično, a samim tim ćeš se osećati samouvereno i spremno na sve)!

Tijana @flawless_mess_

Tijanin stil je, kako sama kaže, udoban i ušuškan, a to tokom ove sezone znači samo jedno – džemperi! Rolke, tanano pletivo ili oversized kardigan – konkretan izbor nije ni bitan dokle god se osećaš dobro u onome što nosiš. Pravilo kombinovanja je jednostavno – drži se suprotnosti! Što je džemper deblji, veći i ušuškaniji, to ostali komadi treba da budu uži, jednostavniji i tanji kako bi se tvoj omiljeni model istakao. Dakle, oversized krojevi savršeno pariraju suknjama ili uzanim farmerkama, i obrnuto, a svoju kombinaciju dodatno možeš “začiniti” jednostavnim igranjem sa bojama i printovima. Ovo je sezona zemljanih i zagasitih boja, ali njih uvek možeš osvežiti življim, upadljivijim i odvažnijim nijansama koje će vratiti duh toplijih dana u tvoje svakodnevne kombincije.

Znamo da sve ovo prosto poziva na šoping, ali znamo i to da si sada sigurno u dilemi – ići u tu kupovinu ili ne? Kako da balansiraš između onog što želiš i što ti je potrebno, i odgovornosti i održivosti kao imperativa modne industrije i budućnosti? Pa, ne moraš da biraš! Ukoliko se, poput Tijane, okreneš brendovima koji su društveno odgovorni i koji misle na žene i njihove dileme i potrebe, kao što to čini LINDEX, lako ćeš moći da imaš oba – i dobar izgled i mirnu savest. Tajna je, dakle, u odabiru kvalitetnih komada koji su svedeni (ali i dalje atraktivni), praktični za kombinovanje i kao takvi prosto stvoreni za milion i jednu kombinaciju, što sa već postojećim komadima i aksesoarima, što sa onim novim koje ćeš s vremena na vreme ipak kupiti jer prosto nisi mogla da ignorišeš najnoviji trend. Imaš izbor i on može biti i te kako pametan!

Tijana @flawless mess  i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual business jesenje autfite 1 #Cozy autfiti koje ćemo obožavati ove sezone! Tijana @flawless mess  i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual business jesenje autfite 3 #Cozy autfiti koje ćemo obožavati ove sezone! Tijana @flawless mess  i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual business jesenje autfite 6 #Cozy autfiti koje ćemo obožavati ove sezone! Tijana @flawless mess  i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual business jesenje autfite 7 #Cozy autfiti koje ćemo obožavati ove sezone! Tijana @flawless mess  i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual business jesenje autfite 8 #Cozy autfiti koje ćemo obožavati ove sezone!

Danijela @glam.prescription

Danijela obožava klasiku, zato je i inspiriše Anna Wintour, a s obzirom na to da je u toku dana čeka dosta poslovnih obaveza i sastanaka, uvek je u potrazi za novim idejama za business autfite koji će odgovarati kako samim prilikama, tako i njenom senzibilitetu. Na ovom “putovanju” i njoj je partner LINDEX koji svojim komadima čini da Danijela u svakom trenutku izgleda profesionalno i doterano, ali i da se lako stilizuje nešto neformalnije ukoliko je posle posla čeka druženje ili izlazak – tajna je isključivo u onom pravom odevnom komadu, ali i mudrom stilizovanju istog. Seti se, klasika nikada ne može da izgleda monotono ukoliko je osvežiš zanimljivim aksesoarom!

Ukoliko si i sama u potrazi za inspiracijom za svoje poslovne stajlinge, Danijela otkriva svoje ideje! Na primer, jednostavnu kombinaciju pencil suknje i basic bluze ona upotpunjuje kardiganom zanimljivog printa i aksesoarima upadljive boje, dok svaki od komada može nositi iznova, ali u potpuno drugačijem sklopu. Torba, marama, kaiš, sitni su detalji ali i te kako doprinose atraktivnosti kombinacije. Svedeno je uvek poželjno, naročito ukoliko voliš minimalizam. Ali, ukoliko se odlučiš za jednostavan spoj bluze i pantalona, neka neki od komada bude zanimljivog kroja ili boje kako bi tvoja kombinacija izgledala upečatljivije i ulila ti dodatno samopouzdanje. Upadljiv kaput, oversized šal, pantalone crop ili širokih nogavica, neki su od komada koji se mogu kombinovati lako i to više puta, na različite načine, a svaki put obezbeđuju autfit koji je pun pogodak! Ako si mislila da poslovne kombinacije ne mogu da budu atraktivne ili ženstvene, verujemo da si upravo promenila mišljenje!

Tijana @flawless mess  i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual business jesenje autfite 9 #Cozy autfiti koje ćemo obožavati ove sezone! Tijana @flawless mess  i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual business jesenje autfite 10 #Cozy autfiti koje ćemo obožavati ove sezone! Tijana @flawless mess  i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual business jesenje autfite 11 #Cozy autfiti koje ćemo obožavati ove sezone! Tijana @flawless mess  i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual business jesenje autfite 12 #Cozy autfiti koje ćemo obožavati ove sezone! Tijana @flawless mess  i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual business jesenje autfite 13 #Cozy autfiti koje ćemo obožavati ove sezone!

Odevne komade koje nose Tijana i Danijela možeš pronaći u LINDEX prodavnicama!

Odeća: LINDEX
Aksesoari: LINDEX
Obuća: NINE WEST

Produkcija: WANNABE MEDIA

Ivana

Comments