Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Možda zvuči kao kliše, ali ako je tako, onda je to kliše koji najviše volimo – uvek se radujemo svakoj novoj sezoni upravo zbog svih promena koje nam ona donosi, a koje se, pogađaš, odnose na trendove i pravila oblačenja koja bez pogovora sledimo. I iako je činjenica da sezona jesen/zima ume da deluje pogubno po naše raspoloženje, ona nam donosi jedan od najomiljenijih načina da stilizujemo garderobu – layering!

Kao što i sama znaš, layering je jedan od onih trendova koje verovatno više i ne treba da percipiramo tako – toliko se urezao u modnu filozofiju da je postao timeless. Još jedan takav “trend” definitivno je i povratak klasici, svedenosti, kvalitetu koji traje, takozvanoj pametnoj garderobi koja nas podstiče da se okrenemo trenutno izuzetno važnom i aktuelnom (modnom) pitanju – održivosti. Upravo sa tim na umu, kao devojke koje uživaju u modi, ali su i društveno odgovorne i osvešćene, Tijana Milovanović (@flawless_mess_) i Danijela Nikolić (@glam.prescription) izdvojile su svoje ideje za casual & business jesenje autfite koje i sama možeš da iskopiraš, a koje će ti znatno olakšati sve dnevne obaveze (jednostavno, uvek ćeš izgledati odlično, a samim tim ćeš se osećati samouvereno i spremno na sve)!

Tijana @flawless_mess_

Tijanin stil je, kako sama kaže, udoban i ušuškan, a to tokom ove sezone znači samo jedno – džemperi! Rolke, tanano pletivo ili oversized kardigan – konkretan izbor nije ni bitan dokle god se osećaš dobro u onome što nosiš. Pravilo kombinovanja je jednostavno – drži se suprotnosti! Što je džemper deblji, veći i ušuškaniji, to ostali komadi treba da budu uži, jednostavniji i tanji kako bi se tvoj omiljeni model istakao. Dakle, oversized krojevi savršeno pariraju suknjama ili uzanim farmerkama, i obrnuto, a svoju kombinaciju dodatno možeš “začiniti” jednostavnim igranjem sa bojama i printovima. Ovo je sezona zemljanih i zagasitih boja, ali njih uvek možeš osvežiti življim, upadljivijim i odvažnijim nijansama koje će vratiti duh toplijih dana u tvoje svakodnevne kombincije.

Znamo da sve ovo prosto poziva na šoping, ali znamo i to da si sada sigurno u dilemi – ići u tu kupovinu ili ne? Kako da balansiraš između onog što želiš i što ti je potrebno, i odgovornosti i održivosti kao imperativa modne industrije i budućnosti? Pa, ne moraš da biraš! Ukoliko se, poput Tijane, okreneš brendovima koji su društveno odgovorni i koji misle na žene i njihove dileme i potrebe, kao što to čini LINDEX, lako ćeš moći da imaš oba – i dobar izgled i mirnu savest. Tajna je, dakle, u odabiru kvalitetnih komada koji su svedeni (ali i dalje atraktivni), praktični za kombinovanje i kao takvi prosto stvoreni za milion i jednu kombinaciju, što sa već postojećim komadima i aksesoarima, što sa onim novim koje ćeš s vremena na vreme ipak kupiti jer prosto nisi mogla da ignorišeš najnoviji trend. Imaš izbor i on može biti i te kako pametan!

Tijana @flawless mess  i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual business jesenje autfite 1 #Cozy autfiti koje ćemo obožavati ove sezone! Tijana @flawless mess  i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual business jesenje autfite 3 #Cozy autfiti koje ćemo obožavati ove sezone! Tijana @flawless mess  i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual business jesenje autfite 6 #Cozy autfiti koje ćemo obožavati ove sezone! Tijana @flawless mess  i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual business jesenje autfite 7 #Cozy autfiti koje ćemo obožavati ove sezone! Tijana @flawless mess  i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual business jesenje autfite 8 #Cozy autfiti koje ćemo obožavati ove sezone!

Danijela @glam.prescription

Danijela obožava klasiku, zato je i inspiriše Anna Wintour, a s obzirom na to da je u toku dana čeka dosta poslovnih obaveza i sastanaka, uvek je u potrazi za novim idejama za business autfite koji će odgovarati kako samim prilikama, tako i njenom senzibilitetu. Na ovom “putovanju” i njoj je partner LINDEX koji svojim komadima čini da Danijela u svakom trenutku izgleda profesionalno i doterano, ali i da se lako stilizuje nešto neformalnije ukoliko je posle posla čeka druženje ili izlazak – tajna je isključivo u onom pravom odevnom komadu, ali i mudrom stilizovanju istog. Seti se, klasika nikada ne može da izgleda monotono ukoliko je osvežiš zanimljivim aksesoarom!

Ukoliko si i sama u potrazi za inspiracijom za svoje poslovne stajlinge, Danijela otkriva svoje ideje! Na primer, jednostavnu kombinaciju pencil suknje i basic bluze ona upotpunjuje kardiganom zanimljivog printa i aksesoarima upadljive boje, dok svaki od komada može nositi iznova, ali u potpuno drugačijem sklopu. Torba, marama, kaiš, sitni su detalji ali i te kako doprinose atraktivnosti kombinacije. Svedeno je uvek poželjno, naročito ukoliko voliš minimalizam. Ali, ukoliko se odlučiš za jednostavan spoj bluze i pantalona, neka neki od komada bude zanimljivog kroja ili boje kako bi tvoja kombinacija izgledala upečatljivije i ulila ti dodatno samopouzdanje. Upadljiv kaput, oversized šal, pantalone crop ili širokih nogavica, neki su od komada koji se mogu kombinovati lako i to više puta, na različite načine, a svaki put obezbeđuju autfit koji je pun pogodak! Ako si mislila da poslovne kombinacije ne mogu da budu atraktivne ili ženstvene, verujemo da si upravo promenila mišljenje!

Tijana @flawless mess  i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual business jesenje autfite 9 #Cozy autfiti koje ćemo obožavati ove sezone! Tijana @flawless mess  i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual business jesenje autfite 10 #Cozy autfiti koje ćemo obožavati ove sezone! Tijana @flawless mess  i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual business jesenje autfite 11 #Cozy autfiti koje ćemo obožavati ove sezone! Tijana @flawless mess  i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual business jesenje autfite 12 #Cozy autfiti koje ćemo obožavati ove sezone! Tijana @flawless mess  i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual business jesenje autfite 13 #Cozy autfiti koje ćemo obožavati ove sezone!

Odevne komade koje nose Tijana i Danijela možeš pronaći u LINDEX prodavnicama!

Odeća: LINDEX
Aksesoari: LINDEX
Obuća: NINE WEST

Produkcija: WANNABE MEDIA

Ivana

Editors choice