Da, znamo da vreme sporije prolazi kada smo u obavezi da ga provodimo u svojoj kući, bez izlazaka i socijalne interakcije i da čak i oni najintrovertniji žude za “čašicom razgovora” uz kafu, ali postoje vrlo zanimljivi i efikasni načini ne samo da vam vreme brže prođe, već i da ga najkvalitetnije moguće iskoristite.

TikTok plesni izazovi

Ukoliko niste ljubitelj potpunog iznošenja privatnog života na društvenim mrežama, ipak možete za sebe naučiti korake i snimiti neki mega popularan ples u svojoj sobi. Biće zanimljivo i da to pogledate sa svojim ukućanima, a između ostalog, možda se u vama krije talenat za koji niste znali da postoji. U svakom slučaju, sigurno je da vam neće biti dosadno.

Filmski maraton

Hallmark Channel emitovaće 27 originalnih božićnih filmova koji će nam pomoći da se prisetimo praznične atmosfere. Možete pronaći još prazničnih filmova i prizvati neka lepa vremena osećajući se kao da ste zapravo na nekom dužem odmoru ili da su novogodišnji praznici produženi.

Posetite online izložbu “Umetnost filmskog kostima” Muzeja Instituta za modni dizajn u Los Anđelesu

Na prvi pogled, ovih dana svet je stao. Ali, samo na prvi pogled. Jer, vi, iz vaše sobe možete proputovati čitav svet i zaviriti u gotovo sve velike svetske muzeje. Zar ne zvuči kao san? Muzej Instituta za Modni dizajn u Los Anđelesu učinio je dostupnom svoju aktuelnu izložbu, “Umetnost filmskog kostima” , kroz 200 fotografija visoke rezolucije upriličenu tokom sezone dodele filmskih nagrada. Prava poslastica za modne sladokusce! Osim toga, na platformi Google Arts&Culture dostupno je još mnogo izložbi koje su se ranije održavale u ovom muzeju. Klik OVDE i uživanje može da počne!

Besplatne online knjige

Ogroman broj knjiga na srpskom jeziku sada je dostupan online, a osim toga, očigledno imamo više slobodnog vremena nego ikada – nema izgovora! Knjige nas vode u neke druge svetove, oslobađaju stresa, čine emocionalno i socijalno inteligentnijim i vraćaju osmeh na lice ulivajući nadu da će neka lepša vremena doći. Od klasika srpske književnosti poput Borislava Pekića, Bore Stankovića, Ive Andrića, Meše Selimovića, preko domaćih savremenih pisaca do svetske književnosti (Šekspir, Čehov, Ljosa) svako može pronaći nešto za sebe i zaroniti u svet majstora čarolije reči.

Comments