Ok, jeste da je National Lipstick day bio 29. jula, ali to ne znači da ne možemo da slavimo ovaj makeup proizvod svakog dana! Karmin je statement, i čak i kada je to jedina šminka koju smo tog dana stavile, čini da se osećamo fenomenalno. Naročito u ovoj godini, kada su možda u prvom planu našeg izgleda bile messy punđe i casual majice, karmin može taj look da učini glamuroznijim za samo par sekundi nanošenja.

Naravno, važno je odabrati odgovarajuću nijansu prema svom tipu kože, a opcija je mnogo. Možda ćemo želeti da se upustimo u avanturu jarkih boja, možda ćemo se okrenuti soft nude nijansama, a možda se odlučiti za klasičnu i timeless crvenu. Svaka od ovih opcija nosi sa sobom različite načine odabira i nanošenja, a u nastavku teksta pročitajte savete poznatih svetskih makeup artista o tome kako da odabereš najbolju opciju za sebe.

Takođe, znam, leto je, toplo je, nosimo maske i kreme za sunčanje na licu i svaka pomisao na karmin sa sobom nosi razmišljanje o tome da li će se razmazati, da li će istrajati nakon celog dana, da li ćemo morati da brinemo i svakog trenutka iz nesesera vadimo ogledalo radi provere. Odgovor je – nećemo, ukoliko se pridržavamo nekoliko jednostavnih saveta koji idu uz karmine za koje smo se odlučile.

1. Savršeni nude look

Tyron Machhausen, šminker koji stoji iza look-ova Dakote Fanning, Jessice Chastain i Tesse Thompson preporučuje nude nijanse, ali ima i poseban način na koji ih bira za svoje klijente. Po njemu, nude nijansa nikada ne bi trebalo da bude svetlija od boje vaše kože, jer ćete u tom slučaju izgledati “isprano” i umorno. Za svežiji look, bolje je izabrati nijansu koja prati vaš ton kože, ali je malo tamnija. Ukoliko vam je ten blago maslinast, bolje je izabrati toplije nijanse, a ukoliko imate hladniji ten, rozikasti tonovi su poželjni. Ako su vam usne nejednakih tonova, pre nanošenja karmina možete kompletno prekriti usne olovkom u istom tonu, što će pored vizuelnog izgleda doprineti i tome da vam karmin bude postojaniji.

2. Trendi devedesete

Ashunta Sheriff, veteranka sveta šminke preporučuje da ukoliko se odlučite da rekreirate look iz 90-ih, koji je naravno spoj svetlijeg karmina uz olovku za usta u tamnijoj nijansi, da to uradite na suptilniji način. Dakle, prvo nanesite olovku preko celih usana, a zatim karmin nanesite na njihovu sredinu i blago je nanosite ka krajevima kako biste dobili prelaz. Isto važi i ukoliko se rešite da dodate sjaj za usne, a trik kako da vam vaj look dugo traje je da nakon fiksiranja olovkom, usne blago uokvirite mat puderom u kamenu, koji će sprečiti da se linija poremeti.

Comments