Kratko nakon što je počela njujorška Nedelja mode Alexander Wang, jedna od najblistavijih zvezda američke modne scene, je objavio da je ovo njegova poslednja februarska revija i i da ubudće prelazi na off-calendar raspored jun/decembar da bi bolje prilagodio svoje kolekcije sa rasprodajama. Sve je više promena i sve teže povezati sve što se brzim tempom događa u modnoj industriji.

SVakako, na poslednjoj nedelji mode u Njujorku podjednako su i modni establišment i početnici u biznisu dali sve od sebe da donesu nešto novo za sezonu. Telfar Clemensov muzički performans je bio događaj koji je privukao najviše pažnje, a Eckhaus Latta i Vaquera su promenili revije od početka do kraja, počevši od castinga koji je podrazumevao prijatelje i rodbinu.  S druge strane spektra, je Raf Simons čiji je imaginativni, i nesumnjivo preskupi show podigao lestvicu kada je u pitanju iskustvo koje jedna revija pruža,  kao i inventivna, poželjna odeća koja je u skladu sa tim.

Kakva se budućnost predviđa Nedeljama mode je veoma široko i otvoreno pitanje, na koje mnogi modni eksperti pokušavaju da daju odgovor ali kojim god putem da krenu činjenica je da je američka moda doživela svojevrsne osveženje i svi su prilično jednoglasni u tome da je na dobrom putu. Ovo su najblistaviji momenti i kolekcije sa ovogodišnje NYFW.

Eckhaus Latta

Mike Eckhaus i Zoe Latta već nekoliko sezona prave sjajne revije, ali koje nekako stalno ostaju na margini. Ove godine, modni znalci su konačno presudili da ovaj modni dvojac sa obe obale, zaslužuje ozbiljniju pažnju pa su tako prvi redovi bili puni modnih sudija sa obe strane Atlantika. Ovogodišnja kolekcija je bila puna haljina od žerseja, namerno naivno urađenih štrikanih komada, i što je najbolje od svega, proiširena ponuda zadivljujućeg džinsa.

Gabriela Hearst

Sa#MeToo parolom u naslovima, realnost je bila tema broj jedan na umu njujorških dizajnera a niko je nije bolje izneo nego Gabriela Hearst. Treba biti boss dama da se dizajnira boss-lady odeća. Neverovatni chic komadi i predivni materijali su dodatni plus.

Comments