Najbolji vid promocije novih pesama jeste snimanje muzičkih spotova, pa se tako pevači već godinama unazad trude da daju svoj maksimum i ulože u svoja video ostvarenja. Neki spotovi svojim preteranim kvalitetom pesmu bacaju u drugi plan, dok se drugi, pak, trude da sve lepo ukombinuju i dobiju jednu skladnu celinu. Postoje i oni koji, nažalost, lošom video pratnjom unište reputaciju same numere. U veoma dugoj istoriji muzike, postoji pregršt fantastičnih video-spotova i izuzetno je teško odabrati one najbolje. Mi smo se potrudili da se prisetimo onih starijih, ali i da napomenemo spotove koji krase današnjicu. Pred vama je lista od deset najboljih spotova svih vremena, po izboru Wannabe Magazine-a.

Spot Majkla Dzeksona Top 10 najboljih muzičkih spotova

Majkl Džekson u legendarnom spotu za numeru “Thriller”

Majkl Džekson (Michael Jackson) – “Thriller”

Početkom osamdesetih godina kralj popa objavio je jedan revolucionarni spot koji je čak više ličio na film. Sniman je na lokacijama u Njujorku i Los Anđelesu, a nalazi se na MTV listi 100 najboljih spotova svih vremena.

A-ha – “Take On Me”

Drugi i uspešniji video-spot, od dva koja su snimljena za ovu pesmu, režirao je Stiv Baron (Steve Barron), koji je bio zadužen i za spot čuvene Džeksonove pesme “Billie Jean”. Sačinjen je od kombinacije skice i žive akcije.

Madona (Madonna) – “Like A Prayer”

Za ovaj muzički spot zaslužna je američka filmska rediteljka Mari Lambert (Mary Lambert). Snimljen je u jednom holivudskom studiju, a poenta je bila da se aludira na rasizam kroz jedan mešovit par.

 Bjork (Björk) – “All Is Full of Love”

U ovom spotu islandske pevačice Bjork prikazan je intiman odnos između dva robota. Osvojio je više priznanja, uključujući i dve MTV Video Music nagrade.

Evanescence – “Bring Me To Life”

Nakon uspeha koji je postigao ovaj spot, pevačici Ejmi Li (Amy Lee) ponuđeno je nekoliko filmskih uloga.

Kristina Agilera (Christina Aguilera) – “Hurt”

Tokom jednog intervjua na crvenom tepihu Kristina Agilera otkrila je da će upravo ona učestvovati u režiranju spota za pesmu “Hurt”. Celokupna radnja odvija se u cirkusu i prikazuje odnos između oca i kćerke, a može se reći da je ovo jedan od Agilerinih najlepših i najemotivnijih spotova.

Avril Lavinj (Avril Lavigne) – “When You’re Gone”

Spot je režirao Mark Klasfeld (Marc Klasfeld), koji je poznat po svojim video ostvarenjima za rok bend Sum 41. Izuzetno emotivna priča prati nekoliko radnji, počevši od zabranjene ljubavi dvoje mladih, pa sve do starog čoveka koji se priseća svoje preminule supruge.

Sum 41 – “With Me”

Spot je snimljen 2008. godine nedaleko od Toronta, a premijerno je objavljen na My Space profilu benda. Kroz nekoliko likova prikazani su mnogi aspekti iz pesme.

Lejdi Gaga (Lady Gaga) ft. Bijonse (Beyoncé) – “Telephone

Jedne od najpopularnijih pevačica današnjice – Bijonse i Lejdi Gaga udružile su snage i uz pomoć režisera napravile jedan fantastičan spot za zajedničku pesmu “Telephone”. Za snimanje je korišćen čuveni automobil pod nazivom “Pussy Wagon” koji je Uma Turman (Uma Thurman) vozila u filmu “Ubiti Bila” (Kill Bill).

Hurts – “Stay”

“Stay” je prelepa balada engleskog dua Hurts koja se našla na njihovom debi albumu. Spot je snimljen na Islandu, a prikazuje jedan ljubavni par koji se suočava sa završetkom veze.

Izvor fotografije: film.com


Kristina Bijelić studira na Fakultetu za kulturu i medije. Obožava Njujork, putovanja, smeh do suza. Veoma je pozitivna osoba, veliki sanjar i nostalgičar. Smatra da lude avanture i nezaboravni trenuci provedeni sa dragim osobama čine život. Moto: Believe in your dreams!

Comments