Hot topics

Beauty SOS: Kako da suvu kožu učiniš blistavom – po ugledu na Beyoncé i Meghan Markle

#getmotivated: 6 načina da izađeš iz rutine i unaprediš svoj život

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

Iako je leto za nama možemo još malo da uživamo u pogledu na neke od najlepših plaža na svetu i zamišljamo da smo tamo. Bilo da ste posetili neko od ostrva ovog leta ili se tek spremate za isto, bilo da im se samo divite preko fotografija i uzdišete za takvim krajolikom, sigurni smo da će vam se svideti naš odabir deset najlepših ostrva na svetu.

Tao ostrvo, Tajland

Smešten u zalivu Tajlanda, ovaj tropski raj predstavlja idealno mesto za ljubitelje ronjenja i divljih životinja. Popularnost ovog ostrva je naglo počela da raste tokom osamdesetih godina zbog prelepih belih peščanih plaža, kao što je Sairee plaža, zbog neverovatnih tropskih šuma i velikih kornjača koje od davnina naseljavaju ovo ostrvo.

14086970 Top 10 najlepših ostrva na svetu

Odmor za dušu

Fidži

Smešteno u Južnom Tihom okeanu, ovo prelepo ostrvo čini arhipelag od 332 ostrva, sve jedno lepše od drugog, od kojih je samo 110 stalno naseljeno. Bele peščane plaže, savršena temperatura i sva ona mala koralna ostrva dokle vam pogled seže čine ga potpuno nestvarnim.

jim jannards island Top 10 najlepših ostrva na svetu

Jedno od Fidži ostrva za savršen odmor

Maldivi 

Ovo prelepo ostrvo nalazi se u Indijskom okeanu, oko 700 km jugozapadno od Šri Lanke i sastoji se od 26 manjih koralnih ostrva koji se prostiru na preko 90,000 kvadratnih kilometara. Sa temperaturom između 24 i 33 stepena Celzijusovih tokom cele godine ovo ostrvo predstavlja idealno mesto za odmor u bilo koje vreme. Bele peščane plaže, okružene plavim lagunama savršeno su mesto za odmaranje u hladu pod palmom i uživanje u omiljenom piću.

Maldives+islands Top 10 najlepših ostrva na svetu

Jednostavno savršeno

Bora Bora

Ostrvo Francuske Polinezije, Bora Bora je fantastična destinacija za odmor za sve one koji žele da vide nešto novo. Najneverovatnija stvar u vezi sa ovim ostrvom jeste koralni greben koji ga okružuje stvarajući na taj način prirodni prsten oko ostrva. Ukoliko se odlučite da ga posetite, bićete smešteni u nekom od raskošnih bungalova koji se nalaze iznad vode tokom čitave lagune. Temperatura se ne spušta ispod 23 stepena, niti ide iznad 30 stepeni bez obzira na to koje je doba godine.

b83 Top 10 najlepših ostrva na svetu

Bora Bora je definitivno ostrvo koje morate videti

Tahiti

Tahiti je najveće ostrvo Francuske Polinezije u Južnom Pacifiku. Poznat je po crnim peščanim plažama koje su nastale nakon vulkanskih aktivnosti pre mnogo godina. Tahiti je danas francusko govorno područje zbog francuske kolonizacije. Ostrvo sa mnogo istorije, danas predstavlja multikulturalnu mešavinu gde možete da naučite i nove običaje, kao tahićanski ples.

Tahiti Island Top 10 najlepših ostrva na svetu

Raj za oči i dušu

Ostrvo Fregat, Sejšeli

Evo i jednog privatnog ostrva koje se nalazi u sastavu Sejšela. Nalazi se na najistočnijoj tački ovog arhipelaga i prostire se na samo 2,19 kvadratnih kilometara. Predstavlja izdvojeno luksuzno odmaralište za sve one koji žele privatnost, ali i rajsko okruženje za istraživanje.

fregate island Top 10 najlepših ostrva na svetu

Privatno ostrvo u Sejšelima

Bak ostrvo, Karibi

Ovo ostrvo se nalazi u sklopu Britanskih Devičanskih ostrva na Karibima. Prostire se na 176 hektara i nenaseljeno je. Bak ostrvo je zapravo nacionalni spomenik, jer ima jedan od najboljih morskih vrtova u Karipskom moru. Svake godine privuče preko 50,000 turista zbog podvodnih staza koje otkrivaju neverovatan morski svet.

4327 748V9307 Top 10 najlepših ostrva na svetu

Nenaseljeno ostrvo na Karibima

Litla Dimun, Farska ostrva

Litla Dimun predstavlja deo Farskih ostrva, prostire se na manje od 250 hektara i predstavlja jedino nenaseljeno ostrvo među 18 glavnih Farskih ostrva. Veoma je teško kročiti na ovo ostrvo zbog visokih stena koje ga okružuju. Iako nema ljudske populacije, naseljeno je farskim ovcama i velikim brojem morskih ptica. Ostrvo je većinu godine prekriveno oblacima, što ga čini još fascinantnijim i tajanstvenijim.

117022 Top 10 najlepših ostrva na svetu

Potpuno neobično ostrvce

Mauricijus

Ovo malecno ostrvo nalazi se na krajnjem jugoistoku afričkog kontinenta u Indijskom okeanu. Prostire se na nepunih 2,000 kvadratnih kilometara, broji 1,2 miliona stanovnika i predstavlja jednu od najmanjih država “crnog” kontinenta. Jedna od najrazvijenijih država Afrike, iako malena predstavlja verovatno i najlepšu zemlju ovog kontinenta.

mauritius Top 10 najlepših ostrva na svetu

Raj na zemlji

Stromboli ostrvo, Italija

Ovo prelepo vulkansko ostrvo smešteno je kraj severne obale Sicilije u Tirenskom moru. Predstavlja dom jednog od tri aktivna vulkana u Italiji dajući mu nadimak “Svetionik Mediterana”. Meštani, njih nekoliko stotina, žive u tri sela: San Bartolo, San Vinčenco i Ginostra. Ovo je svakako lokacija koja će vam oduzeti dah, čak i ovako na daljinu, i oduševiće vas svojom neverovatnom prirodom.

DenglerSW Stromboli 20040928 1230x800 Top 10 najlepših ostrva na svetu

Tako veličanstveno

Izvori fotografija: adasharoundtheworld.blogspot.com, camerarentalz.com, exotic-wow.blogspot.com, vipmagazines.com, paradiseintheworld.com, privateislandnews.com, tortola.villascaribe.com, juzaphoto.com, en.wikipedia.org, devsnippets.com

Prethodne tekstove iz serijala “Top 10” možete pročitati ovde.


Lola Radosavljević – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

Editors choice