Hot topics

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Testirali smo FOREO LUNA fofo uređaj za čišćenje lica – ovo su naši utisci!

Leto u gradu? Ovako možeš da provedeš svoj savršeni dan!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Sve što ti je potrebno za savršenu, opuštajuću kupku

1/3

Pomisliš na modela, manekenku ili manekena, i u glavi odmah imaš određenu sliku visokih, izvajanih, lepih devojaka i momaka koji ispunjavaju određene estetske standarde nametnute od strane modne industrije. Da, da, modeli nekada i modeli sada gotovo da nisu ni nalik, ali svako vreme ima svoje standarde na osnovu kojih mi dalje stvaramo predrasude. Pa da, to su predrasude. Zašto model mora da izgleda tako-i-tako? Zašto ne može da se izdvoji, bude drugačiji i lep u svoj svojoj nesavršenosti? OK, jasno je da je ovo pitanje povod za višečasovnu diskusiju, zato se i nećemo baviti njime već ćemo pokušati da razbijemo predrasude i predstavimo top 10 modela koji definitivno pomeraju standarde koji odgovaraju modnoj industriji. Oni jesu drugačiji, ali i dalje zanimljivi i atraktivni, a baš to što su totalno drukčiji od drugih svrstava ih u, zamisli, omiljene modele današnjice!

Vini Harlou

Kanadski model Vini Harlou je u školi bila zlostavljana zbog svoje bolesti – vitililigo je kožno oboljenje koje se javlja u vidu glatkih belih mrlja bilo gde na koži. Nakon što je napustila školu, Tajra Benks ju je otkrila putem – Instagrama! Vini je tako postala deo “American’s Next Top Model”, a ubrzo i zaštitno lice brenda Desigual. Naslovne stranice prestižnih modnih magazina nisu joj bile nepoznanica, baš kao ni muzički spotovi, a ova lepotica je kasnije postala i deo kampanje brenda Diesel.

Melani Gejdos

Retko “stanje” gena prouzrokovalo je da se Melani kosti, zubi i nokti ne razvijaju kako treba. Osim ove ektodermalne displazije, Melani je i delimično slepa i ima alopeciju. Ipak, to je nije sprečilo da ostvari svoj san! Diplomirala je umetnost, a modelingom se bavi još od studentskih dana kada se prijavila na oglas modnih fotografa koji su tražili “unikatne ljude”. Zahvaljujući modelingu, Melani je, kako kaže, postala samouverenija, jača i srećnija.

Medalin Stjuart

Medalin je prvi put ušla u svet mode u septembru 2015. godine kada je učestvovala na Nedelji mode u Njujorku. Australijska tinejdžerka se na modnu pistu vratila u februaru, što je čini prvim modelom sa Daunovim sindromom koji je dva puta učestvovao na Njujorškoj nedelji mode. Ona je sada profesionalni model, a na svom blogu je pisala o tome da želi da, kroz modeling, promeni stav društva o bilo kom obliku invaliditeta i razlikovanja.

Editors choice