Ljubitelji mode, sigurno bi ostvarenje svih vaših snova bio fenomenalni šoping u nekim od najpoznatijih svetskih modnih centara. Naš doprinos je u vidu navođenja koje to gradove kao najstilizovanije morate posetiti!

#12 Los Anđeles, Kalifornija

Grad odlične zabave i brojnih zanimljivih sadržaja može se pohvaliti i izuzetnim osećajem za modu i stil. U njemu ćete pronaći male, specijalizovane radnje u kojima se neguje street style, a takođe, sunčano i toplo vreme doprinosi njihovom laganom odevanju.

slika 110 Top 12 svetskih modnih centara

Sunce u LA-u u velikoj meri određuje stil oblačenja

#11 Njujork Siti, Njujork

Svako ko ima i malo pojma o modi, zna da je Njujork jednostavno Njujork! On se mora posetiti ako želite da iskusite pravi šoping i visoku modu. Dovoljno jak argument je i to što je davne 1943. godine upravo u ovom gradu otpočela čarolija zvana Fashion Week.

slika 210 Top 12 svetskih modnih centara

Kolevka Fashion Week-a

#10 Singapur

Iako je Singapur zapravo poznat po zanimljivoj, modernoj arhitekturi, i modno stanje je sasvim zadivljujuće. Uostalom, pogledajte novi film o Džejmsu Bondu (James Bond) i uverićete se!

slika 39 Top 12 svetskih modnih centara

I Kina se može pohvaliti dobrim stilom

#9 Madrid, Španija

Volite Pradu? Onda će vam to biti dovoljno da posetite glavni grad Španije!

slika 45 Top 12 svetskih modnih centara

Madrid – za ljubitelje Prade

#8 Tokio, Japan

Iako važi za nosioca ekscentričnog modnog stila, Tokio se takođe mora naći na vašoj i našoj listi upravo zbog posebnosti i smelosti koju promoviše. Ulični, pank fazon odgovara samo odvažnima!

slika 54 Top 12 svetskih modnih centara

Zanimljivo “za videti”, a možda i “za nositi”

#7 Berlin, Nemačka

Ovaj grad je savršen ako volite da se oblačite u nekom umetničkom, avangardnom stilu. Ponudiće vam fenomenalnu garderobu i još fenomenalnije aksesoare.

 Top 12 svetskih modnih centara

Za ljubitelje avangarde

#6 Rim, Italija

Rimska arhitektura ide od baroka do neoklasicizma, a sve se to odražava i na modu, koja je, priznaćete, vrlo originalna i interesantna. Vredi pokušati!

slika 71 Top 12 svetskih modnih centara

Šarolika rimska moda

#5 Pariz, Francuska

Ono što mnogima nedostaje – otmenost, odmerenost, šik i stil, uz jednostavnu garderobu i minimum šminke!

slika 81 Top 12 svetskih modnih centara

Oh la la!

#4 Amsterdam, Holandija

Zanimljiv stil, jednosatvno, a romantično i efektno.

slika 91 Top 12 svetskih modnih centara

Romantični Amsterdam

#3 Venecija, Italija

Versace, Cavalli, Moschino. Treba li još nešto reći za jednu od najstilizovanijih i najotmenijih modnih centara?

slika 101 Top 12 svetskih modnih centara

Italija je jedan od najpoznatijih modnih centara

#2 Barselona, Španija

Još jedan španski grad koji pleni osećajem za ono što je moderno. Ovakve zanimljive kombinacije se mogu videti svuda širom ovog prelepog mesta.

slika 112 Top 12 svetskih modnih centara

Zanimljiv stil oblačenja stavlja Barselonu na drugo mesto

#1 London, Engleska

Na prvom mestu – London! Šetajući njegovim ulicama ne možete a da ne pomislite da se modna revija odvija pred našim očima, tu, na trotoaru! Svaka čast!

slika 122 Top 12 svetskih modnih centara

London, broj 1

Izvori fotografija: prom.about.com, fashables.com, stateofzeanvo.com, chicismo.com, tokyofashion.com, de.paperblog.com, stylebydaniela.com, thefashpack.onsugar.com, cristinahh.wordpress.com, scentofobsession.com, fashionvibe-blog.blogspot.com, fashioneptunes.blogspot.com


Ivana Tomić – za sada je još uvek novinarka u pokušaju, ali bi volela da jednog dana ima uspešnu karijeru. Od kada je postala tetka šali se da je postala i mudrija. Voli da provodi vreme sa svojom porodicom i kućnim ljubimcima, obožava “Mrak” film, višnje i Džonija Depa, a posebno uživa da “šeta” po živcima svojoj najboljoj drugarici Nedi.

Comments