U modi su uvek najvažnija dva pitanja – šta nosimo i kako to nosimo, odnosno, ko nam služi kao inspiracija? Ovog leta odgovor je prilično lak – nosimo sve u čemu se osećamo prijatno i udobno, sve što je oslobađajuće i praktično jer je sloboda sve što trenutno želimo od života, ali i od mode. A ko nam je inspiracija za taj nonšalantni, a ipak i dalje ženstven i trendi stil? Ne moraš da pogađaš dva puta jer svi već znamo odgovor – Francuskinje.

I dalje nisam sigurna šta je to “nešto” čime njihov stil (oblačenja, življenja) odiše, ali sigurna sam da sve interesuje šta to one imaju da kažu o temi letnjih trendova. U nastavku otkrij top 3 trenda koje će naše modne muze nositi ove sezone, kao i nekoliko dodatnih must-have komada koji krase garderobere ovih trendseterki. 

Suknje na vezivanje

Ukoliko ti je dosadila wrap haljina, prvo što ću reći je kako, a drugo – stigla je adekvatna zamena za ovaj komad koji vrele letnje dane čini mnogo prijatnijim, lepršavijim i slobodnijim, a to je wrap suknja. Midi ili maksi dužine, sa printom ili jednobojna, obično visokog struka, ova suknja je spas u svim modnim dilemama, jer je pored nje dovoljno da imaš još i basic majicu, chunky ogrlicu u boji zlata i omiljenu obuću kako bi izgledala dobro od jutra do večeri.

Zebra print

Za razliku od drugih animal printova, zebra print je zapravo najjednostavniji, kako prema kombinaciji boja, tako i prema samom paternu. Ovo znači da komad zebra printa, recimo bluza, lako može da izgleda chic, ukoliko je nosiš uz bele pantalone ili suknju, ili pak skroz ležerno, ukoliko je nosiš uz omiljeni džins. Crno-bele kombinacije uvek su pun pogodak, zar ne?

Japanke

Bez obzira na to šta misliš o ovom tipu obuće, činjenica je da su japanke ponovo u modi, naročito ukoliko govorimo o njihovim varijacijama u vidu japanki sa platformom à la rane 2000. ili “thong” sandalama. Nisu svačija šoljica čaja, ali definitivno pružaju slobodu i prijatan osećaj našim stopalima što ponekad takođe treba uzeti u obzir. Čemu onda savršen pedikir, uostalom?

Comments