Nismo svi te sreće da imamo besprekornu kožu lica, a nije tajna da svaka devojka i žena sanja o čistoj, sjajnoj i blistavoj koži još od tinejdžerskih dana. Ako si i ti među onima koji se bore sa problematičnom kožom, imaj na umu sledeće trikove.

Trik 1 – ne preteruj sa puderom

Ako misliš da ćeš problematičnu kožu sakriti debelim slojem tečnog pudera, grdno se varaš! Još ako izabereš nešto tamniju nijansu od tvog prirodnog tena, velika je verovatnoća da će problemi na koži biti upadljiviji nego pre nanošenja pudera, kao i da ćeš izgledati veoma neprirodno. Zapamti – jedan sloj tečnog pudera u nijansi tvog prirodnog tena je sasvim dovoljan.

Wannabe fotka 1 Top 3 trika za problematičnu kožu

Trik 2 – hidratacija uz pomoć selotejpa

Većina devojaka i žena sa problematičnom kožom često pretera sa korišćenjem krema za isušivanje akni, što dovodi i do isušivanja kože. Kada je koža preterano suva, ona se ljušti, a to dovodi do utiska da se delovi lica krune. Ukoliko se ovako nešto i tebi desi, ne očajavaj. Rešenje je veoma jednostavno. Selotejpom pažljivo pređi preko suvih površina na licu. Zatim, preko ovih delova lica nanesi malo hidrantne kreme. Sačekaj da krema upije i počni sa šminkanjem. Rezultati će biti neverovatni!

wannabe fotka 2 Top 3 trika za problematičnu kožu

Trik 3 – prekrivanje ožiljaka

Jedna od posledica problematične kože jesu ožiljci od akni. Često ni najupornije i najvičnije od nas prosto ne mogu da ih prekriju, ma šta radile. Ovo naročito frustrira kada je kompletan look savršen, a sitni ožiljci kvare celokupan utisak. Ukoliko se ovo i tebi dešava, opredeli se za korektor boje kajsije ili mandarine. Korektori koje uglavnom koristimo su obično bež ili zelene boje, što ne pogoduje ožiljcima koji uglavnom imaju hladan podton.

Comments