Koliko samo asocijacija svatko od nas ima na ovo hladno, zimsko, predblagdansko vrijeme! Dok željno očekujemo prve bijele pahulje, iz šoping centara diljem svijeta sa ukrašenih trgova prepunih nekog idiličnog svjetla dopiru zvuci pjesme “White Christmas”. U moru interpretacija ovih evergreen-a, jedan se glas izdvaja nevjerojatnom autentičnoću. Zvuči kao sam Božić, kao najljepša zima. On je Majkl Buble (Michael Bublé).

slika011 Topla čokolada i Michael Bublé – praznici su stigli!

Smoking i džez ponovno su i te kako privlačni!

Kanadaski pjevač otkrio je svoj talenat za glazbu dok je već kao dvogodišnjak provodio dane pjevajući božićne klasike u svojoj sobi, a svaku je večer završavao molitvom sa željom da postane pjevač, spavajući sa Biblijom. Da će uvijek biti uz džez otkrio je sa pet godina interpretirajući “White Christmas” Binga Krozbija (Bing Crosby), ostavivši svojom izražajnom interpretacijom obitelj bez daha. Kao i svaki dječak, pomislio je da će njegov put možda biti sport, pa se okušao u hokeju na ledu, ali smatrao je da za to nije predobar. Za njegov uspjeh uvelike je zaslužan i njegov djed, uz čiju kolekciju džeza je odrastao, koji mu je platio učitelja pjevanja, opernog baritona Džozefa Šora (Joseph Shore), te koji ga je pratio na prvim nastupima u klubovima, kada je Majkl imao samo šesnaest.

Njegov put do ovoga što ima danas – policu prepunu nagrada za glazbeno stvaralaštvo, uključujući čak tri nagrade Grammy, nije bio lak. Bilo je natjecanja, pobjeda, poraza, ali Majkl baš nikada nije odustajao, čvrsto vjerujući u sebe – i danas, godinama poslije, pred nama je još jedno njegovo fantastično ostvarenje – album “Christmas”, na kojemu je uz pomoć fantastične Šanaje Tvejn (Shania Twain) i latinoameričke zvijezde Talije (Thalia) interpretirao sve klasike, počevši od “Santa Claus is Coming to Town”, pa do “Silent Night”. Ukoliko još niste nabavili ovaj kolekcionarski primjerak, imamo za vas alternativno rješenje! Pustite bilo koju Michaelovu pjesmu, čak i ljubavne tematike, i atmosfera će vas jednostavno ponijeti, možda čak u davne godine vladavine džeza.

Slika029 Topla čokolada i Michael Bublé – praznici su stigli!

Poklonite sebi i najdražima Majklov Božić

Njegov glas posjeduje neku neobjašnjivu magiju, voljeli džez ili ne. Natjerat će vas na ples, da zagrlite svoju bolju polovicu i zanjišete se u laganom ritmu pripijeni jedno uz drugo, a vrijeme i svijet koji i dalje putuju pored vas jednostavno će stati.

Ako još niste spoznali čaroliju Majkla Bublea, pravo je vrijeme za to. Odabrali smo nekoliko njegovih pjesama koje vas jednostavno moraju začarati.

“Everything“

Uz stihove “And in this crazy life and through these crazy times, it’s you, it’s you, you make me sing, you’re every line, you’re every word, you’re everthing“ osjećat ćete se kao glavni interpretator soundtracka na vlastitoj ljubavnoj kompilaciji.

“Haven’t Met You Yet”

Zapucketajte lagano prstima, zatvorite oči, zamislite ruže, svilu, čokoladu i tople zagrljaje, te zaplešite s Majklom.

“Hollywood”

U malo bržem ritmu, idealnom za lagane kućne tulume u ugodnom društvu, tu je Majklov “Hollywood”.

“Cry Me a River”

Za one koji nisu toliko praznički raspoloženi, osjetite nešto dublje emocije u “Cry Me a River”.

“It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas”

Ako vas nakon ovoga ne uhvati praznička groznica, želja za poklonima, poljupcima pod imelom, šetnjama po snijegu, onda više nismo sigurni što hoće.

Have yourself a merry Bublé Christmas!


Andrea Kljajić je studentica prava, provincijalka pod svjetlima velegrada, kozmopolit otvorenog srca i uma, serijski monogamna ovisnica o ljubavi, zaljubljenik u poeziju Miroslava Antića, gracioznost Audrey Hepburn i filozofiju Jean Paul Sartre-a. Ona je vječiti sanjar inspiriran pisanom riječi i ostarit će u kutiji modnih časopisa, knjiga, CD-a i cipela.

Comments