Hot topics

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

Sunčane destinacije koje moraš da posetiš u 2020.

Gejtkiping – čuvanje položaja moću u partnerskim odnosima

1/2

Obožavanje dalekih i prilično neistraženih destinacija je nekome prosto u krvi. Da li si i ti jedna od onih osoba koje ne žude za Parizom, Milanom, Londonom, Palma de Majorkom i na primer Maldivima? Velike svetske metropole i sva ta predivna mesta na obalama jesu prelepa, međutim, svi nekako idu tamo i onda od svega toga što nam se nameće nekako zaboravljamo šta nam sve ova planeta nudi. Neke destinacije nam i nisu dostupne, daleko su, u stalnim nemirima i možda ih nikada nećemo videti u najlepšem svetlu.

Ali postoje i one destinacije kojima možemo biti oduševljeni, jer su sve ono na šta nismo navikli i sve ono o čemu nikada nismo čak ni maštali.

Nikaragva je destinacija koja će te oduševiti. I to blago rečeno oduševiti. Postoji i mnogo razloga i zato krenimo redom i od samog početka.

Nikaragva – lepota srednje Amerike 

Osnovne informacije koje treba da znaš o ovoj državi jeste da se nalazi u srednoj Americi i da se graniči sa Kostarikom i Hodurasom. Okružuju je vode Tihog okeana i Karipskog mora. Da li ti se već sada sve ovo dopada?  Treba da znaš i da je Nikaragva prepuna zaštićenih oblasti, a to znači da je čista priroda gotovo na svakom koraku. Krase je spcijalni rezervati prirode, nacionalni parkovi i biološki rezervati.

Šta možeš da radiš u Nikaragvi?

Nikaragva je zemlja namenjena pravim avanturistima. Ono što ćete ovde iskustiti i videti verovatno nećete moći ni u jednom drugom delu sveta.

U Nikaragvi je vrlo popularno surfovanje niz aktivni vulkan! Ekstremno, zabavno i jedinstveno, ali i opasno!

Najpopularniji vulkan na kojem se izvodi ovaj ekstremni sport je Cerro Negro. Iako meštani kažu da nema opasnosti, možda će te zabrinuti činjenica da je poslednja erupcija bila 1999. godine, što i nije baš tako daleko. Postoje i ture koje se odnose samo i na šetnje po stranama vulkana, međutim, najbolji deo je kada se spuštate. Kako kažu nadležni nema opasnosti od erupcija, ali može da dođe do pada i ogrebotina.

U Nikaragvi postoji još mnogo vulkana, koje možete posetiti kada se nađete u ovoj zemlji. Još mnogo zanimljivih stvari poput, surfovanja na vodi, planinarenja i vožnja biciklom po prirodnim rezervatima te očekuje ukoliko se odlučiš da svoj aktivan odmor provedeš u ovoj neverovatnoj zemlji. 

U ovoj zemlji možete da se susretnete i sa mnogim divljim životinjama, a posebno specifičnim majmunima. O prirodi ne treba posebno ni da govorimo – očaraće te svaki delić. I to ne moramo posebno da naglašavamo, jer čim je zaštićeno prirodno dobro, zna se da je fenomenalno.

Sigurno je da će ti se posebno dopasti Apoyo Lagoon, mesto najčistije prirode okruženo sa dva vulkana. Laguna koja opušta i smiruje i koja izgleda kao raj na zemlji.

Editors choice