Čini se kao da je leto koje nam predstoji jedno od najnaprednijih kada je u pitanju moda – i, naravno, već uveliko pripremamo svoje garderobere kako bi bili sigurni da sezonu dočekamo kako dolikuje. Iako smo uveliko videli šta nas sve očekuje ovog leta – recimo teksas i nastavak Barbiecore pink trenda – takođe znamo da su torbe za leto koje se ističu neizostavni aksesoar (mada se to odnosi na svaku sezonu).

Srećom, sa porastom stila devedesetih i mnogih drugih unikatnih estetika, selekcija torbi je danas zadobila veliku promenu – što će reći svetlija paleta boja, smelije strukture i nepokolebljiva oda ranijim stilovima. Bez obzira na vaše lične preferencije prema torbama, nećete iskusiti manjak modernih stilova za kupovinu ovog leta – od torbi sa detaljima od perli do praktičnih stilova – i to sve od pojedinih od najvećih modnih dizajnera, kao što su Coach, Charles and Keith, Kate Spade i drugi.

Istražili smo i domaću ponudu, i sastavili listu favorita koje jedva čekamo da vidimo kako će ih naše street style ikone nositi kroz grad.

Evo koje torbe za leto smo odabrali

Twinset tašna

Ako želite jednostavan, ali šik izgled, onda je jednostavna bela troba sa braon kožnim akcentima ono što vam je potrebno. Ukoliko volite printove, uvek se možete opredeliti i za cvetnu opciju, ali je sigurno da ćete i uz jednu i uz drugu dobiti bezvremenski izgled, kao i aksesoar na koji ćete moći da se oslonite dugi niz godina.

Twinset torba 2 Izdvajamo 12 najatraktivnijih torbi za leto iz domaće ponude
Twinset torba 1 Izdvajamo 12 najatraktivnijih torbi za leto iz domaće ponude

Ono što posebno volimo kod brenda kao što je Diesel je što gotovo nikada ne pogreši prilikom kreiranja kolekcija koje se oslanjaju na devedesete i koje su odlične za street style kombinacije. Ukoliko je to vaš domen, onda odaberite ovu džojstik torbicu, koja je inače dostupna i u skroz crnoj varijanti. Ipak, mi smo izdvojili maslinasto-bež opciju, jer volimo da imamo statement komad nasuprot jednostavnijeg stajlinga.

Diesel torba 1 Izdvajamo 12 najatraktivnijih torbi za leto iz domaće ponude
Diesel torba 2 Izdvajamo 12 najatraktivnijih torbi za leto iz domaće ponude

Kao što smo pomenuli, teksas je ove godine jedan od vodećih trendova u svetu mode. Zahvaljujući kolekcijama koje smo imali prilike da vidimo na pistama za proleće/leto 2023, dobili smo veliki broj odevnih komada i aksesoara upravo od ovog materijala. Ovog puta izdvajamo mini city torbu od svetlog teksasa koja je idealna za posao i za izlaske. Možete je kombinovati u denim on denim stajlingu ili belom autfitu.

Zara torba 1 Izdvajamo 12 najatraktivnijih torbi za leto iz domaće ponude
Zara troba 2 Izdvajamo 12 najatraktivnijih torbi za leto iz domaće ponude

Ponekad nam je potreban i modni dodatak koji će se posebno istaći među onim što nosimo. Ova emerald torbica je upravo takva, a mi ne možemo da je se nagledamo. Detalji i prelivi boja koji su vidljivi na njoj su prosto očaravajući, a kako bi došla do izražaja ovog leta, predlažemo da je nosite uz monohromatski stajling.

Zara zelena torba 1 Izdvajamo 12 najatraktivnijih torbi za leto iz domaće ponude
Zara zelena torba 2 Izdvajamo 12 najatraktivnijih torbi za leto iz domaće ponude

Još jedan od trendova za ovu godinu predstavlja svetlija paleta boja, a pre svega su to pastelne nijanse. Kako je na porastu i stil devedesetih, zašto ne biste spojili ta dva u jedan idealni komad – zelenu geometrijsku torbicu. Veoma je univerzalna i odlična za svakodnevne potrepštine, a da ne pričamo o tome koliko lako može da se kombinuje sa različitim odevnim komadima i teksturama.

Zara torbica 1 Izdvajamo 12 najatraktivnijih torbi za leto iz domaće ponude
Zara torbica 2 Izdvajamo 12 najatraktivnijih torbi za leto iz domaće ponude

Biramo još jedan neobičan komad kada su u pitanju torbe za leto. Ova torbica je dostupna u dve verzije – crna kožna i teksas svetloplava. Naravno, koža, i još crna, uvek je dobra opcija za bezbrižni stajling, ali kako posebno volimo tekas ove sezone, predlažemo da razmislite i o drugom modelu koji možete kombinovati uz bilo koji svakodnevni stajling. Plava verzija nas posebno podseća na vrele letnje dane i oblake koje često ugledamo na vedrom nebu.

Clutch torbica 2 Izdvajamo 12 najatraktivnijih torbi za leto iz domaće ponude
Clutch torbica 1 Izdvajamo 12 najatraktivnijih torbi za leto iz domaće ponude

U 2023. godini ne možete pogrešiti sa metalikom, pa ni kada su u pitanju torbe za leto. Ova torbica je dostupna u više različitih nijansi, ali smo odabrali zelenu kao pravu letnju opciju. Ovaj komad koji nam odaje mohito vibes možete kombinovati uz teksas ili oversized bele košulje, a jedno je sigurno – biće u centru pažnje, šta god da obučete.

Metalik torbica sa preklopom 2 Izdvajamo 12 najatraktivnijih torbi za leto iz domaće ponude
Metalik torbica sa preklopom 1 Izdvajamo 12 najatraktivnijih torbi za leto iz domaće ponude

Bonus torbe za leto

Nismo mogli da se zaustavimo na svega nekoliko primera, tako da smo odlučili da uključimo i tri bonus torbice koje su idealne za ovo leto. Pre svega, tu je plava mini-torba u obliku polumeseca, čija boja je idealna za doček leta 2023. Zatim, izabrali smo belu torbicu za rame sa neobičnim preklopom koja će se veoma lako uklopiti u bilo koji šareni ili all white stajling. Za kraj, tu je još jedna metalik opcija – torba za rame sa velikom kopčom, uz koju ćete na adekvatan način spojiti dva najveća trenda za leto – metalik i Y2K modu.

mini torba stradivarius 2 Izdvajamo 12 najatraktivnijih torbi za leto iz domaće ponude
csm 38230117 o76 80d39d585f Izdvajamo 12 najatraktivnijih torbi za leto iz domaće ponude
0494411252 2 3 2 Izdvajamo 12 najatraktivnijih torbi za leto iz domaće ponude

Pročitajte i ovo:  Najbolji letnji modeli zvoncara koje možete kupiti u Srbiji

Naslovna fotografija: instagram.com/shepelevich

Nenad Grubanoski

Comments