Kada se ona probudi, i spusti svoju levu nogu iz kreveta, tlo se zatrese i Đavo se uhvati za glavu. Ona uvek ustaje na levu nogu zato što je desna odavno prevaziđena. Prkosi tom sujeverju, jer joj svakog dana baš to daje određenu dozu nadrkanosti. Ona je ipak naopaka rođena i zašto bi se uopšte i trudila da se vrati u normalu?

Kada se umije, i pogleda u ogledalo, ne nabaci najlepši osmeh. To je tako mainstream. A ona je ipak underground. Ona podigne jednu obrvu, pokaže zube, a nekada joj dođe čak i da se dohvati turpije kako bi ih naoštrila, jer je baš tog dana rešila da se nekome krvi napije. Odradi jednu seriju fotkica u ogledalu, i seda za komp kako bi odabrala najprikladniju, i njom će ovog dana poželite dobro jutro svim svojim virtuelnim prijateljima i neprijateljima. Prijatelji da se oduševe, a neprijatelji da crknu od ljubomore! Kada je dovoljno nahranila svoj pogolemi ego videvši 546 lajkova i 43 novih zahteva za prijateljstvo, odjavljuje se sa neta i kreće u akciju.

SLIKA 14 Totalno moderna mačka

Voli da se fotka, pa to ti je!

Hm… Njena večita dilema. Šta da obuče? Da li danas da odaje utisak slatke male ili možda pak da bude totalna, neprikosnovena i nedodirljiva diva? Prošle nedelje je furala izgled koji je vrištao nosim–štikle–veće–od–tvog–penisa. Ovu će ipak obeležeti jednorozi, pufne i boje duge, u inat vremenskim prilikama. Tmurno vreme i kiša, ometaju je samo u tome da se ne išljuska u nekoj bari, dok ide ka svom omiljenom kafiću da popije kraći espreso sa mlekom i ceđenu pomorandžu. A nekada i samo najobičniju, podrazumeva se, flaširanu vodu jer ipak treba se očistiti od svih nagomilanih toksina. A ona je puna toga. Toliko zajedljivih i zluradih komentara narušavaju njemu unutrašnju ravnotežu. Ali ima ova urbana mačka leka i za to. Pored čišćenja organizma vitaminskim bombama i voćnim kiselinama, jednostavno je ne tangira tuđe mišljenje.

Ona ima svoj svet i oko njega kineski zid! Ma koliko god pokušavali razni zlobnici na još različitije načine da ga sruše, ne, nisu uspeli. Ma, nisu ga ni uzdrmali. Ipak je ona zla barbika i srce joj je plastika. Koliko joj je samo macana prelo u krilu i koliko je samo pevača u pokušaju pokušalo da otopi tu santu u grudima? Ne zna im se broja. Ali ona uspešno odoleva svim izazovima koje ljubav nudi. Nije ona za vezu, još uvek se nije našao taj koji će nju ukrotiti. Mislim, bio je jedan jednom davno, ali to se nije slavno završilo. Sve je pokušala da bi rasturila njegovu idiličnu vezu sa tamo nekom jadnicom koja joj nije ni do kolena, ali on je dečko koji očigledno nema ukusa. Do tog je zaključka došla. A i šta će njoj dečko?

SLIKA 23 Totalno moderna mačka

Ma ne, taman posla!

Za nju su svi ispod proseka. Svi ti silni udvarači ne ispunjavaju njene visoke standarde. Ona je ipak zlato, a uz zlato ide samo zlato. Ne može pored zlata srebro jače da sija! Nema tu logike jednostavno. A i toliko su svi nezreli, da je to prava jedna katastrofa. O čemu bi ona uopšte i pričala sa njima?

Večeras ipak neće da izađe u grad. Iskuliraće jedno veče, zato što je njih petoro u toku dana pozvalo da izađu. Ipak nije fer da nekoga povredi. Zato će ovo veče preskočiti, ostaće kod kuće. Blejaće na fejsu. A i noge umeju tako jako da bole od četrnaestica. Jao, na kakvu je stranicu naišla: “Je*eš dečka ako nije propali fudbaler”! Hahaha! To se po automatizmu lajkuje! Jeftine fore za jeftine ljude.

Izvori fotografija: favim.com, fashioniy.com, davidfrend.com.au


Ana Petković voli sunce, ljubav joj je glavni pokretač, a inspiraciju nalazi u sitnicama. Malo joj je potrebno za sreću. Život grli obema rukama. Menjala bi omiljene cipele za kutiju Medenog srca ili kesicu Čoko smokija. I da, misli da zna sve k’o matora.

Comments