Mlada slikarka, Mina Radović će se nakon predstavljenih fragmenata njenih umetničkih dela u Herceg Novom, predstaviti publici u budvanskom Starom Gradu, u utorak. 05. avgusta u 21h. Veći formati platna, pastel i akril, navešće vas da punim plućima udahnete more i umetnost.

Radovic 02 Traganje za celinom u Budvi

U Modernoj galeriji, budvanska publika će moći će da vidi 15 pastela i 13 akrila na platnu. Posetioci koji su budu susreli sa radom ove mlade slikarke, jasno će shvatiti da su one nastale u mediteranskom prostoru u kome je teklo i Minino detinjstvo i nastali njeni prvi crteži. Nakon izložbi koje su nosile naziv Teskoba, Skriveni autoportret ili Drama nagoveštaja, ovog puta mlada slikarka je u “Traganju za celinom”.

Radovic 03 Traganje za celinom u Budvi

“Izložba u Budvi je za mene i zaokruživanje jedne umetničke preokupacije. Jedva čekam da se desi susret. Kada se posetioci prepuštaju. Volela bih da osete energiju. Volela bih da ih fragmenti ženskosti koje hvatam u ram moje slike odvedu u neki njihov svet. Sigurna sam da mogu da očekuju aktivnu komunikaciju, pošto one to svakako traže ili ja tražim kroz njih” istakla je Radovićeva pred otvaranje izložbe u Budvi.

Radovic 04 Traganje za celinom u Budvi

Slike će biti izložene u galeriji do 19. 08. 2014. godine.

Comments