Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Transseksualci za primer: Govoriti kao žensko

Transseksualci za primer: Govoriti kao žensko

1/2

Žene u muškim telima kažu da su oduvek znale da je tu nešto pogrešno. Govore o čuđenju koje su osećale što ih oblače i tretiraju kao dečake, o oblačenju odeće svojih sestara i majki, o šminkanju i lutkama i o suočavanju sa osudom i ogorčenim reakcijama roditelja i okoline. Odrastajući, nauče da se prikriju, da naizgled pristanu na ulogu koju im nameće muško telo, ali i da se snađu za osvajanje svog identiteta.

Okrenu se umetnosti, šou biznisu i zanimanjima koja su bliska svetu filma, pozorišta, mode i lepote, jer su tu okviri manje tesni, i mogu da sretnu osobe slične sebi – rodno dezorijentisane i homoseksualne, među kojima ima i onih koji su ceo taj put već prešli i mogu da im pomognu da lakše prihvate sebe, da se snađu i izbore za ono što jesu.

filip simor kao transeksualac Transseksualci za primer: Govoriti kao žensko

Hormonske terapije, estetski zahvati i plastične operacije, sve do promene pola, predstavljaju put bolnih prepreka, kojim transeksualne osobe moraju da prođu, kako bi uskladile svoj fizički identitet sa onim što jesu. I kad sve urade kako su hteli, muškarci koji i telesno postanu žene i dalje se usavršavaju i povezuju ostatke svog muškog telesnog vozila sa svojom ženskom prirodom. Najčešće moraju dosta da rade na pronalaženju svog ženskog glasa, a kad pevaju kao Amanda Lir, ili Amanda Lepor, naići ćete na šaljive komentare o tome kako ih glas odaje. U svetu mode i glamura, transeksualci postaju popularni i govore o svom putu otvoreno, ne nailazeći na neku osudu, ali ono što formira stav prosečnog posmatrača, jesu filmovi u kojima muškarci briljiraju u ulogama transseksualaca.

Filip Simor Hofman, koji je preminuo pre godinu dana, ostaće zapamćen, između ostalog, po briljatnoj ulozi transseksualca, učitelja pevanja, uz Roberta De Nira, u filmu čiji je naslov “Flawless” kod nas preveden kao “Nepodnošljivi prijatelji“.

Editors choice