5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Lica:

CIRKUZANER

Kaže da je umetnik, model, performer, ali to je više neka nesigurna gimnastika. Šta god da izvodi, do te mere je nespretno da mora da se pridržava, pada, prekida svoj performans. Nije da nema elokvencije, ali troši je uglavnom da bi se branio. Njegova je deviza – napad je najbolja odbrana. Sve i da je najbolji performer, malo ko bi ga razumeo, pošto su sve njegove orijentacije neprihvatljive većini i, što je najgore, nedefinisane. Ipak, ima doslednosti u njegovoj ludosti. U suštini – nebitan.

JEBAČ

Neprekidno demonstrira nadmenost, pretenduje na poziciju najinteligentnijeg u grupi iako nije izvesno koji test ili ispitivač bi to dokazao, a i sama grupa je diskutabilna. Govori afektirajući, dubokim glasom, a tako i peva (štagod, opera ili novokomponovane, svejedno). Neprekidno talasa, gleda da  se okruži, jer  grupa u kojoj dominira daje dodatni značaj njegovoj ličnosti. Srećnik koji pičku svakodnevno dobija besplatno. U neko doba počinjete da cenite toliku doslednost, ali onda dođe mama (jer i najveći jebač ima mamu) i ispegla sve. Ali, i tad, on se ponaša nadmeno i govori dubokim glasom.

PRODAVAČICA PIČKE

(Moja prababa, a ta je bila jedna opaka devedesetogodišnja starica, imala je taj izraz: prodati pičku za pare)

E, ova to bespoštedno radi i dobro je zaradila. Ipak, najveći uspeh joj je što je, ekspresno, od prodavačice postala žrtva. Čestitamo!

KUPCI PIČKE

Kupuju po ceni jedne ili više SMS poruka, nažalost ostaju praznih ruku.

MODELSICA

Jedina koja u potpunosti razume tržišnu vrednost svega i zna kako da opstane i prosperira u svakoj situaciji. Osoba sa integritetom, dostojna poštovanja.

ČOVEK SELJAK

Govori stariju varijantu jezika i već po tome, kao i po vrednostima koje demonstrira, deluje potpuno anahrono. Samog sebe ne ceni gotovo ni malo i daje svakome prednost, ali sposoban je da kaže davno zaboravljene reči: oprosti, neću više! I kad greši i kad nije kriv. Potpuno intuitivno on plasira širokom auditorijumu krajnje tačan izraz PREFORMANSI.

OSTALI “ŠKOLOVANI”

Ne zna se tačno u kojoj meri, izvesno je da niko nije sposoban da sastavi gramatički ispravnu rečenicu i izgovori je do kraja. Mislim, ono, kužiš, brate… bez stila, kulture.

MAJSTOR

Onaj koji u 106 scena tako savršeno rabi tuđa osećanja.

NEVIDLJIVI LJUDI

Ne mogu da ih se setim, toliko su neprimetni.

TELEVIZIJA

“U vremenu preskupe psihoterapije, koja se u zavisnosti od sredine doživljava kao sramota ili kao prestiž, u vremenu kada bliski ljudi očekuju da ih zabavite, a ne opterećujete, televizija postaje ritualni, teatarski prostor pročišćenja i katarze, mesto gde se svaka bol leči spektaklom i nagrađuje aplauzom. Kao takva, televizija se služi sredstvima kojima je i osvajala mesto u životu svakog pripadnika savremenog društva. Ona je od početka “čarobna”, zavodljiva kutija koja od života čini ono što želi ili ono što joj je u tom trenutku potrebno.”

(Preuzeto iz teksta Milana Nikolića, “Autsajdersko je carstvo televizijsko”)

DIDASKALIJA

Kao što je Čovek seljak rekao: Samo oblaci prave preformanse. To je za gledanje. Sve ostalo je suština kakva jeste i mora odmah da bude PRE – FORMIRANA. Neophodna je transfuzija svesti. SOS, a ne SMS!

NASTAVAK

U svakoj emisiji čiji urednik poziva u goste dotična lica. U najboljem slučaju, u sledećoj sezoni!


Uroš Pajović voli lepe stvari i lepe ljude. Pogled na svet i odnos prema drugima deli sa dr Hausom. “I am not settling for anything less than everything.”

Editors choice