Da li ste već bili na godišnjem odmoru i osećate se kao da je bio pre sto godina, ili ćete na odmor tek u septembru? Možda ovog leta, iz ovih ili onih razloga, ne putujete nigde? Kojoj god grupi da pripadate, ne očajavajte – imamo rešenje za vas! Ali krenimo redom…

Danas vas vodimo u grad poznat kao grad mode, Milano. Grad koji je usavršio umetnost aperitiva. Grad iz kojeg vrlo lako možete da posetite jezero Komo i osetite se poput dive bujne kose i savršeno iscrtanog ajlajnera, Sofije Loren. Zvuči tako La dolce vita, zar ne?! Pa pođimo!

Uživanje u dugim i ukusnim večerama u Navigli četvrti

Milano je grad koji ima duh i koji zna da “živi”, a Navigli četvrt je deo grada koji svakako vredi posetiti. Nema veze da li se radi o vikendu ili nekom radnom danu, kada sunce počne da zalazi, kafići i mali restorani uzduž kanala u ovoj četvrti odjednom “ožive”. Bilo da ste u raspoloženju za brzi aperitivo ili ste u potrazi za jednim od onih beskonačnih, italijanskih obroka antipasto, primo, secondo, contorno i šta god da dođe nakon toga – ovde ćete imati savršeno gastronomsko iskustvo!

Ukoliko umesto dugačke večere ipak birate razgledanje grada, uvek možete da se odlučite za vožnju brodićem, koja traje oko sat vremena i tokom koje ćete videti jedinstvenu milansku street art kulturu i stare crkve Navigli četvrti.

Potraga za starim ruševinama u srcu grada

Lepota ovog grada jeste i u tome što tamo gde najmanje očekujete možete pronaći stare rimske ruševine. Preskočite tramvaje i hrabro zakoračite ulicama Milana – osim već pomenutih street art murala koji “vrebaju” na svakom koraku, ruševine starog rimskog carstva su, kao što je već i uobičajno za Italiju, na svakom koraku.

Tako recimo, ukoliko krenete ulicom Corso di Porta Ticinese naići ćete na Colonne di San Lorenzo – ostatke rimskih ruševina koji datiraju iz 2. veka. Čak 16 stubova se nalazi ispred Bazilike di San Lorenco, i veruje se da su bili deo rimskog kupatila pre nego što su u nekom trenutku u 4. veku prenešeni na svoju trenutnu lokaciju.

Uživanje u pogledu koji se pruža sa terasa katedrale Il Duomo

Ako jednu stvar ne smete propustiti prilikom posete Milanu, to je poseta katedrali Il Duomo, na čije se terase možete popeti i uživati u neverovatnom pogledu koji se pruža na grad! Il Duomo je građen čak šest vekova i važi za petu najvišu crkvu na svetu. Red za ulaz je dugačak, ali se isplati sačekati!

Comments