Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

1/2

Mnogi se slažu da je septembar najlepše vreme za odlazak na odmor, ali ako vam je leto vaša radna sezona, koja traje sve do kraja septembra i ako posle toga želite (i zaslužujete) da sebi najzad priuštite odmor – letovati se može i u oktobru. U nekim mestima vreme je i tada veoma toplo, ali nije vruće, a večeri su prijatno sveže. Možete se kupati i sunčati, a možete i obilaziti znamenitosti i uživati u svim turističkim zadovoljstvima i pri tom se osećati mnogo prijatnije, jer je letnja sezona zvanično prošla i broj turista se prepolovio. Izdvojili smo neka mesta koja su idealna, ako ne volite gužvu i vrelac.

Rim, Italija

View this post on Instagram

Italy

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Ceo Rim je na kolektivnom odmoru u avgustu i možda izgleda kao da je to idealno vreme da posetite ovaj grad, prepun istorijskih i kulturnih znamenitosti. Ali, u avgustu je vruće kao i u julu, pa i junu. Maj i septembar su mirniji i prijatniji, ali ako vama kreće sezona, u maju se pripremate, a u septembru sumirate postignuća. Zima može da bude lepa u Rimu, ali u dane Božića (katoličkog) sve je zauzeto! Zato je idalno vreme za zakasnelo letovanje u oktobru, kada blagi, jesenji sunčevi zraci održavaju dnevnu temperaturu oko 22 stepena i kada možete napraviti koliko god hoćete fotografija fontane di Trevi (i selfija), a da vam gomile turista ne uskaču u svaki kadar.

Kipar

View this post on Instagram

Cyprus

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Ovo mediteransko ostrvo je dovoljno jugiostočno, da ima klimu bliskog Istoka – u oktobru, ovde se dnevne temperature kreću oko 27 stepeni. Pa, ako pre svega želite letovanje, Kipar je idelan za vas – sunčaćete se i kupati na fantastičnim plažama na kojima nema gužve, uživati u pejzažu i lokalnim sadržajima, sa vansezonskim popustom za luksuzan smeštaj.

Jezerski distrikt, Velika Britanija

View this post on Instagram

The Lake District

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

U oktobru, ovde je prava jesen – temperatura je oko 10 stepeni i pada kiša. Ali čak i po kiši, magloviti prizor jezera uz boje jeseni okolne prirode, daje vam meditativni mir i osećanje bezvremenosti. Pa, ako vam je dosta svega i želite da odete negde gde ćete se stvarno odmoriti – bez turističke gužve, bez ičega što podseća na letnji vašar, odaberite tišinu i nenametljivost engleske gostoljubivosti. Šetnje pored jezera okupaće vam dušu blaženstvom, dok vas kiša svojim blagoslovom škropi odozgo.

Editors choice