Hot topics

Poštovanjem pravila moguće je doći do željenog izgleda

Stres kao uzrok depresije i anksioznosti: Kako da vratiš ravnotežu u svoj život?

Izdvajamo: Must have komadi sezone + kako da ih stilizuješ

3 zabavne stvari koje ove jeseni možeš da radiš u paru

Anastasija Đurić ti otkriva kako da sama stilizuješ kosu kada nemaš vremena za frizera

Testirali smo: Potrebna ti je nega za svežu i blistavu kožu? Ovaj fluid je savršeno rešenje za tebe!

Moderna umetnost u filmovima Pedra Almodóvara

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

1/2

Mnogi se slažu da je septembar najlepše vreme za odlazak na odmor, ali ako vam je leto vaša radna sezona, koja traje sve do kraja septembra i ako posle toga želite (i zaslužujete) da sebi najzad priuštite odmor – letovati se može i u oktobru. U nekim mestima vreme je i tada veoma toplo, ali nije vruće, a večeri su prijatno sveže. Možete se kupati i sunčati, a možete i obilaziti znamenitosti i uživati u svim turističkim zadovoljstvima i pri tom se osećati mnogo prijatnije, jer je letnja sezona zvanično prošla i broj turista se prepolovio. Izdvojili smo neka mesta koja su idealna, ako ne volite gužvu i vrelac.

Rim, Italija

View this post on Instagram

Italy

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Ceo Rim je na kolektivnom odmoru u avgustu i možda izgleda kao da je to idealno vreme da posetite ovaj grad, prepun istorijskih i kulturnih znamenitosti. Ali, u avgustu je vruće kao i u julu, pa i junu. Maj i septembar su mirniji i prijatniji, ali ako vama kreće sezona, u maju se pripremate, a u septembru sumirate postignuća. Zima može da bude lepa u Rimu, ali u dane Božića (katoličkog) sve je zauzeto! Zato je idalno vreme za zakasnelo letovanje u oktobru, kada blagi, jesenji sunčevi zraci održavaju dnevnu temperaturu oko 22 stepena i kada možete napraviti koliko god hoćete fotografija fontane di Trevi (i selfija), a da vam gomile turista ne uskaču u svaki kadar.

Kipar

View this post on Instagram

Cyprus

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Ovo mediteransko ostrvo je dovoljno jugiostočno, da ima klimu bliskog Istoka – u oktobru, ovde se dnevne temperature kreću oko 27 stepeni. Pa, ako pre svega želite letovanje, Kipar je idelan za vas – sunčaćete se i kupati na fantastičnim plažama na kojima nema gužve, uživati u pejzažu i lokalnim sadržajima, sa vansezonskim popustom za luksuzan smeštaj.

Jezerski distrikt, Velika Britanija

View this post on Instagram

The Lake District

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

U oktobru, ovde je prava jesen – temperatura je oko 10 stepeni i pada kiša. Ali čak i po kiši, magloviti prizor jezera uz boje jeseni okolne prirode, daje vam meditativni mir i osećanje bezvremenosti. Pa, ako vam je dosta svega i želite da odete negde gde ćete se stvarno odmoriti – bez turističke gužve, bez ičega što podseća na letnji vašar, odaberite tišinu i nenametljivost engleske gostoljubivosti. Šetnje pored jezera okupaće vam dušu blaženstvom, dok vas kiša svojim blagoslovom škropi odozgo.

Editors choice