Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

1/2

Mnogi se slažu da je septembar najlepše vreme za odlazak na odmor, ali ako vam je leto vaša radna sezona, koja traje sve do kraja septembra i ako posle toga želite (i zaslužujete) da sebi najzad priuštite odmor – letovati se može i u oktobru. U nekim mestima vreme je i tada veoma toplo, ali nije vruće, a večeri su prijatno sveže. Možete se kupati i sunčati, a možete i obilaziti znamenitosti i uživati u svim turističkim zadovoljstvima i pri tom se osećati mnogo prijatnije, jer je letnja sezona zvanično prošla i broj turista se prepolovio. Izdvojili smo neka mesta koja su idealna, ako ne volite gužvu i vrelac.

Rim, Italija

View this post on Instagram

Italy

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Ceo Rim je na kolektivnom odmoru u avgustu i možda izgleda kao da je to idealno vreme da posetite ovaj grad, prepun istorijskih i kulturnih znamenitosti. Ali, u avgustu je vruće kao i u julu, pa i junu. Maj i septembar su mirniji i prijatniji, ali ako vama kreće sezona, u maju se pripremate, a u septembru sumirate postignuća. Zima može da bude lepa u Rimu, ali u dane Božića (katoličkog) sve je zauzeto! Zato je idalno vreme za zakasnelo letovanje u oktobru, kada blagi, jesenji sunčevi zraci održavaju dnevnu temperaturu oko 22 stepena i kada možete napraviti koliko god hoćete fotografija fontane di Trevi (i selfija), a da vam gomile turista ne uskaču u svaki kadar.

Kipar

View this post on Instagram

Cyprus

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Ovo mediteransko ostrvo je dovoljno jugiostočno, da ima klimu bliskog Istoka – u oktobru, ovde se dnevne temperature kreću oko 27 stepeni. Pa, ako pre svega želite letovanje, Kipar je idelan za vas – sunčaćete se i kupati na fantastičnim plažama na kojima nema gužve, uživati u pejzažu i lokalnim sadržajima, sa vansezonskim popustom za luksuzan smeštaj.

Jezerski distrikt, Velika Britanija

View this post on Instagram

The Lake District

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

U oktobru, ovde je prava jesen – temperatura je oko 10 stepeni i pada kiša. Ali čak i po kiši, magloviti prizor jezera uz boje jeseni okolne prirode, daje vam meditativni mir i osećanje bezvremenosti. Pa, ako vam je dosta svega i želite da odete negde gde ćete se stvarno odmoriti – bez turističke gužve, bez ičega što podseća na letnji vašar, odaberite tišinu i nenametljivost engleske gostoljubivosti. Šetnje pored jezera okupaće vam dušu blaženstvom, dok vas kiša svojim blagoslovom škropi odozgo.

Editors choice