Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

1/2

Leto često ima svoju najlepšu završnicu u septembru – temperature su prijatne, sezona se stišava, pa ako sada koristite odmor, proći ćete mnogo povoljnije, jer su cene putovanja i aranžmana niže. Ako ste strastveni svetski putnik, ovo su neke destinacije koje je najbolje posetiti u septembru.

Fidži

Veoma atraktivna destinacija, ali poznata po skupoći. Ipak, ako vam je san da obiđete ostrva u južnom Tihom okeanu, najbolje ćete proći u septembru (i oktobru), jer je sezona zvanično završena. Međutim, kraj turističke sezone znači jedino da nema gužve – sve letnje prednosti su i dalje aktuelne u ovo doba godine. Možete se sunčati po ceo dan na predivnim peščanim plažama i pocrneti kao usred jula, ali bez rizika da izgorite. Palme se njišu na povetarcu, azurno plava voda se mreška, a vi možete da zamišljate da ste na pustom ostrvu, ili u raju – bez graje i gužve koja će vas ometati u tome. Idelno je za surfing i jedrenje, a lokalna hrana je veoma ukusna i gurmanska. Pored toga, lokalno stanovništvo Fidžija je prema nekim istraživanjima najsrećnije na svetu, pa ćete sretati samo nasmejana lica, ljubazne i vedre ljude, koji nikuda ne žure i koji će vas rado uputiti i ugostiti.

fidži 1 #travelinspo: Najbolje svetske destinacije za letovanje u septembru

Atlantic City, Njujork

To je pre svega, grad na plaži, gde se odmaraju stanovnici Njujorka i Filadelfije, obično za vikend – mesto za “brzi odmor”. Tamo je i mnogo poznatih kockarnica, ali atmosfera je mnogo mirnija u septembru. Surferi vole ovo mesto, a u ovo doba godine održava se i jedan od najpoznatijih festivala hrane u regionu, pa ovo može da bude svojevrsna gastronomska avantura.

atlantic city 1 #travelinspo: Najbolje svetske destinacije za letovanje u septembru

Editors choice