Nemate motivaciju da čistite, uradite zadatak koji vam je šef prosledio, odete u kupovinu, spremite hranu, izađete u grad? To je u redu. Sasvim je logično da ne možemo uvek biti duboko motivisani da nešto radimo ili nešto menjamo. Međutim, nije dobra ni druga krajnost. Nije u redu ako smo stalno mrzovoljni, ako nam se nikad ništa ne radi, ako ne možemo baš nikada da se pokrenemo. To onda povlači i mnoge druge stvari, poput toga da ne napredujete ni na jednom polju svog života, da stagnirate, stojite u mestu ili se, još gore, vraćate tamo gde nikada niste želeli da budete. Svima, pa čak i motivacionim govornicima i ljudima koji su najoptimističniji na svetu, treba malo “pumpanje” motivacijom.

Različite su stvari, reči, rečenice, gestovi, osećaji, koji mogu da nas motivišu. Sve nas “radi” nešto drugo. Tebe može da motiviše bes, tužne emocije, sreća, radost, ljubav, požrtvovanje. A može da te motiviše i umor, preterivanje, tuđa zloba i slično. Zato ti predstavljamo 20 najboljih motivacionih citata, jer ćeš se verovatno pronaći u nekom od nijh. Navijamo da ti 2020. godina bude značajnija i ispunjenija.

Ovaj citat je za sve one koji sumnjaju u neke svoje projekte i zamisli. Nemoj da sumnjaš i probaj da zanemariš tuđa mišljenja jer:

“Postoje dva tipa ljudi koji će vam reći da ne možete napraviti veliku stvar i promenu u svetu. Oni, koji se plaše da pokušaju ili oni koji se boje da će uspeti.” Ray Goforth

I nikada nemoj da izgubiš veru u sebe, porazi jesu sastavni deo i mog i tvog života, ali ne gledaj na njih kao na kraj svega i sveta. Uvek ima dalje i uvek će doći lepši dani.

“Možda ćeš se u životu susresti sa mnogo poraza, ali nemoj dozvoliti da budeš poražen.”  Maya Angelou

Novac nije najvažnija stvar, to znaš onog trenutka kada ga dobiješ i shvatiš da sreću i ljubav nikako ne možeš kupiti. Prati strast.

“Prestani da juriš novac i počni da juriš svoju strast.” Tony Hsieh

Dobro je ponekad izaći iz svoje zone udobnosti, jer:

“Ako niste voljni da rizikujete, moraćete da se naviknete na običan/dosadan život.” Jim Rohn

Trud i rad se isplate, znanje takođe, ali:

“Znanje nije dovoljno: moramo delati. Želja nije dovoljna: moramo krenuti za njom.” Johann Wolfgang Von Goethe

Za sve one koji imaju teorije u svojoj glavi, kojima negativne misli određuju putanju:

“I kada misliš da možeš i kada misliš da ne možeš – u pravu si.” Henry Ford

Tragaj za onim stvarima zbog kojih se glasno smeješ, pomalo rizikuj, opusti se u novoj godini i postavi sebi cilj u skladu sa sledećim citatom:

“Sigurnost je precenjena. Život je odvažna avantura ili ništa.” Helen Keller

Svi smo kreativni. Pronađi polje u kojem uspevaš da izraziš svoju kreativnu stranu:

“Kreativnost je inteligencija koja se zabavlja.” Albert Einstein

I počnite da gledate van okvira, promislite šta možete da promenite u trenutku. Sigurno je da možete da iskoristite sadašnji trenutak u najbolje svrhe.

“Učinite sve što možete, koristeći sve što imate, bilo gde da se nalazite.” Theodore Roosevelt

Comments